1. yesilag.com

    9 ağustos 2016 itibariyle kurulmuş, yeni alternatif sosyal paylaşım sitesi.

    temel özellikler: facebook'taki gibi resim, video, dosya upload(dwg,max gibi uzantılar da dahil) sistemi, ses dosyası yükleme özelliği. kapak resmi ve profil fotoğrafı özellikleri. saya ve grup oluşturma.

    twitter'daki gibi takip sistemi, hashtag (gündem listesi) ve etiket sistemi.doğrulanmış hesap özelliği.

    iyi de farkı ne bunun diyecek olanlara:

    1.türk yasalarına uymayan, toplumun değerlerine uymayan içeriklerin yayınlanması yasak.
    2.küresel sosyal medya sitelerinin türkiye'ye hiç bir getirisi olmaz iken yeşil ağ ödemesi gereken vergileri ödeyecektir.
    3.en önemli özelliği ise elde edilen gelirler ile tema vakfı aracılığıyla ağaç dikilecek olması. sitenin çıkış noktalarından biri de çevre için ne yapabiliriz kaygısıdır.
    4.her 1000 üye kaydı tamamlandığında o üyelerden rastgele birisi adına ağaç dikecektir. dikilen ağaçların sertifikaları anasayfada duyurular kısmından yayınlanacaktır.

    yazılım: yerli değil. türk sosyal medya sitesinin yazılımının yüzde yüz yerli olması gerektiğini de düşünmemekteyiz.

    yeşil ağ isminin, sitenin çevreci, doğa dostu vurgusunu arttırmak için seçilmiş aklıda kalıcı bir isim olduğunu düşünüyoruz.

    arak lütfen olumlu-olumsuz bütün düşüncelerinizi yazınız.

    not 1: sözlük siteleri yöneticilerinin sözlükleri adına oluşturdukları sayfaları tarafıma bildirmeleri haricinde sayfaları onaylı sayfa statüsüne alınacaktır.

    not 2: kullanıcı ismi üye olurken seçiliyor. yesilag.com/kullanıcıismi olacak şekilde. normal isim soyisim kısmı ise ayarlar bölümünden ayarlanıyor.
  2. her 1000 üye kaydında bir üye adına ve elde ettiği reklamların gelirleri ile ağaç dikecek olan yeni kurulmuş (bkz: yeşil ağ) sitesidir.

    yesilag.com