1. bir kitap listesi hazırlayalım öncelikle ve katılmak isteyen herkes bu listeden alacağı ya da temin edeceği kitap adlarını buraya yazsın. hepimiz aynı şehirlerde yaşamadığımıza göre kitapları bireysel olarak göndereceğiz sanırım. ya da aynı şehirlerde yaşayanlar yollama işini de kolektif olarak organize edebilirler. kitapları yollarken youreads kitap bağış kampanyası kapsamında yolladığımızın da notunu düşeriz. ne dersiniz?
  2. kitap listesi oluşturmak ve ihtiyaç sahiplerine organize bir şekilde göndermek iyi fikir. an itibariyle müsait değilim, müsait olan arkadaşlar kitap listesi olusturabilirlerse süreci baslatmis oluruz.
  3. elimde bir sürü verebileceğim kitap var akşam ayıklayıp ihtiyacı olan yerlere gönderebilirim. pek çoğunun ilk ve ortaokullar için fazla olabilir o yüzden liseye gönderebilirim.

    edit: acil bir işten dolayı memlekete gitmek zorunda kaldığım için biraz gecikecek ama döner dönmez elimdeki kitapları listeleyip gereken yerlere göndericem
  4. gönderilecek yer sıkıntısı olursa şu anda çalıştığım belde oldukça müsait.diğer yerler bitince bu tarafa da çalışabiliriz.yıllar önce lisedeki ekiple yapmıştık böyle birşey, ama olay bi yerden sonra bizi öyle bir aşmıştı ki kargoya verirken hayretler içinde izlemiştik. düşünsenize sınıfta üç beş kitap toplayarak başladığımız kampanya tam kırk kolilik bir sele dönüşmüştü.tabi bunda test kitaplarını da kabul ediyor oluşumuz çok etkili olmuştu, üst dönemden bir tayfa bir arkadaşlarının arabasını ödünç alıp kızılayın neredeyse tüm dersanelerini dolaşmıştı. umarım buradaki kampanya da aynı etkide olur.
    öte yandan liste olayı da mantıklı, listeden seçip satın alarak ilgili yere kargolatmak çok rahat olacaktır, birçok sitede kargo çok uygun fiyata zaten, kütüphanesine dokunmadan yardım etmek isteyenler için de iyi bir yol olur zannımca
  5. elimde verebileceğim kitapların listesi
    -tanrı olmak isteyen otobüs şoförü - etgar keret
    -apokalipsin atlıları - william cooper
    -o kalabalıkta yalnızdım - akın arlısoy
    -ümit yaşar oğuzcan - rübailer dörtlükler
    -derin ihtilal - h.a. gwynne
    -yalnız adamın hayalleri - jj rousseau
    -konstantinopolisin romanı - gilles martin chauffier
    -bizans imparatorluğu tarihi - charles diehl
    -avucunuzdaki kelebek - ahmet şerif izgören
    -günbegün mahşer - j.l. bourne
    -bir tuhaf turta davası - alan bradley
    -kayıp şeylerin bakım kılavuzu - jonathan evison
    -ümit yaşar oğuzcan - anılar düşünceler
    -kalem ve kılıç - r.m.rilke
    -henüz her şey bitmedi - tess franke
    -putların alacakaranlığında - friedrich nietzsche
    -halka - mats strandberg & sara bergmark elfgren

    şimdilik bu kadar eğer ödünç verdiğim kitaplar dönerse listeyi güncellerim.
  6. daha önce bu başlıkta ayrıntılarını verdiğim bir okula kütüphane oluşturuyoruz, türk ve dünya klasiklerine ihtiyacımız var, karşı ödemeli kargo ile de gonderebilirsiniz, desteklerinizi bekliyoruz.

    adres: edremit toki anadolu imam hatip lisesi, esentepe mahallesi, 2.bölge 3.etap küme evler.
    edremit/van
  7. evdeki kıyı köşeyi kurcalamam sonucu (yakında kitaplara yer açmak için bazı eşyalardan kurtulmamız gerekecek sanırım) kampanyaya katılmak üzere şu kitapları çıkarabildim:

    1. savaş ve barış (4 cilt) - lev tolstoy
    2. gençlik yılları - lev tolstoy
    3. kazaklar - lev tolstoy
    4. hacı murat - lev tolstoy
    5. dorian gray'in portresi - oscar wilde
    6. bir bilim adamının romanı - oğuz atay
    7. korkuyu beklerken - oğuz atay
    8. eylembilim - oğuz atay
    9. ölü evinden anılar - dostoyevski
    10. arkadaş - panait istrati
    11. açlık - knut hamsun
    12. sineklerin tanrısı - william golding
    13. kediler - salah birsel

    yarın @karahis65 arkadaşın duyurduğu van edremit'teki okula yollayacağım. paylaşmanın ve dayanışmanın keyfi başka şeyde yok benden söylemesi.

    ek: kitapları yolladım. ptt kargo okullara kitap yollarken %50 indirim yapıyor bu arada. ne diyeyim sağolsunlar.
  8. elimde matematik veya mühendislik okuyan arkadaşlara yararlı olacağını düşündüğüm kitaplar var, ihtiyacı olanlarla paylasabilirim. diferensiyel denklemler, kısmi turevli diferensiyel denklemler, analiz 1-2-3-4 gibi.
  9. tatlisubalinasi nın gönderdiği kitaplar elime ulaştı. kitaplar fen lisesindeki öğrencilerden uygun görülenlere öğretmenleri tarafından verilecek. kız çocuklarına öncelik verilmesi şartıyla tabii.herkesin huzurunda teşekkür etmek istedim kendisine