1. ahtapot salatası. tadı gayet hoştu. herkese tavsiye ederim. deniz mahsülü olarak sadece balık(*:bi de belki ıskakoz) yemeye alışkın olsak da böyle şeylerin de tatları hiç fena değil.

    şöyle bir şeydi
  2. her şeye mayonez döken biri olaraktan pirinç pilavını denedim, fena da olmadı ama denemeyin bence :)
  3. bitter çilolatayla baharatlı cipsi karıştırıp üstüne de vişneli soda içmeyi çok severim, böylelikle ne çikolata bayıyo ne de cipsin tadı.bir ondan bir bundan bence çok zevkli
    r2-d2
  4. koyun beyni. yiyebilirim sanmıştım ama ağzıma alıp kıvrımları dilimde hissedince, çıkarmaya da utanıp löp diye yutmuştum. yorumlayamayacağım bir tat yani. ama soran olursa koyun beyni yedim, çaktırmayın.
  5. devekuşu eti. dresten'de bir restorantta yemiştim. normal etten çok farklı gelmese de lezzetliydi.
  6. vasabi
    bana göre 6. tat vasabi olmalıydı. o kadar değişik bit tat yani.
    acı ama biber acısı değil kimyasal bir acı.
    öyle yoğun bir aroması var ki burun geniz her yeri kaplıyor.
    tadını tuz ruhu, biber gazı, akü diye tanımlayanlar var. abartı değil.
    zamanla alışanları vardır da ben bunu gördüğüm yerden bucak bucak kaçarım o derece. bir kere minicik bir parça yememle bile fobi oluşturdu.
  7. biz küçükken akasya ağaçlarının çiçeklerini yiyorduk. sonra bir arkadaş bu çiçeğin iç kısmına bakmayı akıl etti bi sürü böcek vardı. bir daha yemedik. buradaki değişik tat çiçeğin içinde dolanan böcek oluyor sanırım.
    abi
  8. çin restoranına gittiğimde (misafir olarak bir evde kalıyordum ve ailecek gidiliyordu, ben de tıpış tıpış gittim) sushi ve ilginç bir et yemiştim. gittiğim anda aklımda "lan bari et yiyelim ne kadar değişik olabilir ki" türevi sorular belirmişti. arkadaşlar baya değişik, o gece mideyi bozmuş ve 5 kere kusmuştum.
  9. tuzla balıkçısındaki her hangi bir balık mezesi. normalde balık pek sevmem ama adam bildiğin sanatçı, o balıklardan o tatlar nasıl çıkıyor anlayamadım^:swh^
  10. 8 yıllık kapkara bir sarımsak turşusu. valla yedim bunu ben iranda. tahranda tontiş bir anneanne ikram ettiydi. baya da sevilen bir lezzetmiş, şarap gibi ne kadar eski olursa o kadar kıymetleniyormuş. iyi hoş da mübarek 8 yıllık turşu mu olur allasen? bir teneke daha var evde o daha eski dedi bir de. ananesinden falan mı kaldı artık bilemeyeceğim. kapkara, kokusu leş gibi, içi kestane şekeri gibi yumuşak ve iğrenç bir tat. önünüze çıkarsa sakın denemeyin.