1. yaklaşık 1-2 aylık kullanıcısı olduğum platform. birtakım tavsiyelerim bulunuyor, onları söyleyip gideceğim.

    1- başlık açarken kanal seçiminde son açtığımız başlığın kanalının en üstte belirmesi çok daha hızlı entry girilmesini sağlayacaktır. son kullanılanlar gibi sıralanması daha mantıklı gibi geliyor açıkçası.

    2- ufak da olsa bir ödül sistemi getirilerek samimiyet arttırılabilir. örneklemek gerekirse şöyle bir şey olabilir diye düşündüm.
    - sürekli yanıp sönen bu haftanın ödül başlıkları sekmesi yaratılacak.
    - bu sekmenin altında sözlük tarafından belirlenen 5 ya da 10 adet başlık bulunacaktır.
    - bu 10 başlığın, 10 tanesine de en kaliteli, salak salak laflar içermeyen aksine açıklayıcı, doyurucu, anlaşılabilir bilgileri (varsa kaynak göstererek) içeren entryler youserlar tarafından girilecektir.
    - her pazartesi bu başlıklar belirlenerek d.e.b.y simgesinin soluna bir kısaltma ya da simgesel sekme olarak eklenecektir. eklemenin ardından genel bir mesaj yayınlarak bildiri yapılmalıdır ki duymayan kalmasın.
    - pazar günü en kaliteli entryleri giren yazar belirlenerek ödüllendirilmelidir. ödül olarak ise kitap gayet mantıklı gözüküyor. ya da youreads e ait olan dergiler ya da farklı tipte şeyler olabilir.
    - saçma da gelebilir ama özgünlük farklı fikirler ile yaratılır. bir düşünün derim.

    3- trolllüğün başlık altlarını sürekli kirletmek, ilk entry giren youser a laf sokmak amaçlı yapılmadığının unutulmaması gerekiyor. bu tip insanlar için de farklı sistemler düşünülmelidir. uçurun demek haddime elbette değil, herkes kazanılabilir ama kendilerini troll olarak nitelendiren kişiler bu kimliği başlıkları mahvetmek ya da cinsi sapıklık derecesinde ya da siyasi, etnik sınıflandırmalar yaratılan başlıklar açmak için kullandığında buranın önünü alamazsınız. dikkat edin lütfen.

    4- favori butonu olarak + simgesi yerine f harfinin ortasındaki çizgileri hafif uzatarak simgesel yeni bir şey yaratılabilir diye düşünüyorum, hoş ve farklı olur sanki. kısacası + yerine ortasındaki yatay çizgiler uzatılmış f harfi kullanılabilir. açıkçası ordaki beyaz fondaki + işareti, hiç sözlüğe girmeyen bir insan tarafından yardım butonu olarak anlaşılacaktır.

    5- bence sağ üstteki mesaj sekmesinde " mesaj" yazması yerine bir zarf simgesi konulabilir. mesaj geldiğinde kırmızı olarak kapağı açılıp kapanabilir. pek bir havalı olur sanki. hatta mesaj geldiğinde oku beni diyerek sağında solunda tatlı küçük açıklamalar da çıkabilir.

    6- başlıkların altında bulunan takip et, başlık engelle gibi simgeler arasına mutlaka google'da ara simgesi getirilmelidir. sağ tarafta garip garip kalmış o buton. şahsi fikrimce g simgesi ile nitelenen google da ara butonu ile i simgesi ile nitelenen youser sayfasına git simgesi yer değiştirmelidir. ve bu simgeler uygun renkler ile renklendirilmelidir.

    7- bir kaç arkadaş daha değinmiş ancak yaklaşık 15 dakika hiçbirşey yapılmadığı takdirde sözlükten otomatikman çıkış yapılıyor, bir nevi kullanıcı atılıyor. bunun düzeltilmesi gerekli açıkçası.

    8- profillere fotoğraf eklenme durumu tercihe bağlı olarak getirilebilir. belki bireylerin kendilerini ifade ettikleri bir resim olabilir. çağa uymak gerekiyor şahsi fikrimce.

    9- 8.maddedeki gibi çevrimiçi yazarların sohbet edebileceği toplu bir sanal cafe ortamı kurulabilir. daha sıcak bir samimiyet kurulabilir bu minvalde. hatta ve hatta biraz ütopik olsa da belli bir masa arka fonunda sandalyeler olur ve boş olan sandalyelere yazarların oturabildiği bir ortam yaratılabilir. bence süper olur :)

    10- bence sol framede bulunan popüler sekmesi gereksiz. bugün ve güncel sekmesi varken buna ne denli gerek var emin değilim açıkçası. pek kimsenin kullandığını da düşünmüyorum.

    şimdilik diyeceklerim bu kadar hekim bey.
    youserlara hayırlı loserlar nasip eylesin bu hayat.

mesaj gönder