1. hakkında yeni gelsem de küçük bir fikrimin olduğu ilim irfan yuvası.

    şimdi efendim malumunuz ki bazı başlıklar birden fazla dalda anlama sahip olabiliyor. örneğin manga kelimesinin aynı anda hem japon çozgi roman sanatı hem de bir türk rock grubunun adı olması gibi.

    bunun için entry girilirken de aynı instelada olduğu gibi entrylerin kendi kategorileri olsa, düzenli olsun diye default olarak o başlıktaki ilk entry'nin kategorisi ayarlansa da kullanıcı aynı isimdeki farklı kategoriye ait bir şeyi anlatıyorsa entrynin kategorisini değiştirse. daha sonra da wikipedia'da olduğu gibi anlam benzeşmesi olan başlıkları gösterip manga örneğinden gidersek "müzik" ve "sanat" diye gösterse de youserlar ve ziyaretçiler ona göre gitmek istedikleri yere gitse.

    farkındayım, böyle bir şey yapmak veritabanının neredeyse değişmesine ve sorunlara yol açabilir ancak sitedeki verilerin daha derli toplu olması açısından değerlendirilebilir diye düşünmekteyim.

    edit: ruhsuzkozmonot ve aspirinosman beni uyardılar sağolsun. zaten böyle bir özellik varmış. daha yeni yazar olduğum için o kadar rahat inceleme imkanı bulamadım siteyi. özürler diliyorum.

mesaj gönder