• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (9.00)
game of thrones
game of thrones george r.r. martin'in çok satan romanından uyarlanan yeni bir hbo dizisi. yazların yıllarca sürdüğü ve kışların da bir ömür geçmek bilmediği bir dünyada, westeros hükümdarlığı kefaretini ödemekteydi. ihanet, şehvet, ayak oyunları ve doğaüstü güçler, entrikacı güney ve yabani doğu topraklarından, soğuk kuzey ve arkasında karanlık diyarları zapt eden kadim duvara kadar krallığın dört bir köşesini hırpalıyor idi. krallar ve kraliçeler, şövalyeler ve sürgündekiler, düzenbazlar ve asiller 'demir taht' için kanlı bir mücadeleye tutuşurlar.
  1. ilk bölüm, önceki sezondan kalma konulara kısaca tek tek değindikleri bir geçiş bölümü gibiydi. ama herkesin hemfikir olduğu gibi çok fazla saçmalık vardı. dizi ne kadar kaliteli olursa olsun bir bölümde bu kadar fazla saçmalık olursa göze batar. kısaca değinmek gerekirse;

    !---- spoiler ----!

    bazı arkadaşlar "brienne herkesi nasıl tek tek buluyor, gps mi var?" demiş ama stannis'i bulması pek zor değildi bence. yenildiği bir muharebenin ardından ormana saklanan birini bulmak pek zor değil. ama aynı şeyi tekrar yapıp, sansa'yı son anda bulup kurtarması gerçekten de hollywoodvari bi sahneydi. kaybolan tazıları es geçiyorum.

    oberyn martell'i gördükten sonra dorne ve martellerle ilgili beklentiler yükselmişti ama sonrası hayal kırıklığı oldu. dorne'da çekilen sahnelerin got evreniyle zerre alakası yok gibi. bu kadar amatör oyunculuklar, ilgi çekici olmayan sahneler, yapay mekan tasarımı ve atmosfer. çok ilginç gerçekten.

    bir ülkede yasal bir kralın öldürülmesi ve muhafızların kılını bile kıpırdatmaması normal mi? tamam kitaplarda da doran martell halk tarafından pek sevilen biri değil (çok zeki ve kurnaz biri gerçi, bir komploya kurban gitmesi dahi pek olası değil). ama bu nedir be abicim. 3-4 kişiyle darbe mi yapılır? hayır yapacaksan da önce altyapısını hazırlarsın, konuyu anlatırsın. belki yeni çıkacak kitapta da böyle bir cinayet olacak ama kitapta sayfalarca bu konu işlenir, sonra kral öldürülür. sadece tek cümleyle "halk tarafından sevilmiyorsun" denilip kral öldürüldüğünü en amatör filmde bile görmedim ben.

    kitaplarda çok ilgi çekici olan, özellikle targaryenlerle olan ilişkileri iyi bir şekilde işlenebilecek martellerin hikayesi, dizide resmen piç edilmiş.

    tyrion ve varys ikilisinden çok şeyler beklediğim için onların olduğu sahneler beni pek tatmin etmedi.

    bunların dışında fena değildi, bildiğimiz kaliteli bir game of thrones bölümüydü. umarım kitaplardan ayrıldığı noktalarda saçmalamayı bırakıp, kaliteli bir sezon izlemeye devam ederiz.

    !---- spoiler ----!

    şurada da melisandre ile ilgili bir teori var. kitapları okuyup evren hakkında daha fazla bilgi sahibi olanların ilgisini çekebileceğini düşünüyorum.
    ulgan

mesaj gönder