• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.64)
detachment - tony kaye
geçici öğretmenlik yapan henry'nin üzerinden eğitim sistemini ve zihniyetini eleştiren bir film. herkesin iç dünyasında yaşadığı zorluklar olduğunu ve bunu çevresine sıçratması. tüm bu sorunlar ile birlikte o çevre ile birlikte yaşamaya çalışmak ve aynı zamanda mücadele etmek. karamsar bir portre sergiliyor film.
  1. bir zamanlar yatacağınız gerçek anlamda yatağınız yoktur. yemekleri koymak için bir buzdolabınız yoktur. bir çamaşır makineniz yoktur , çamaşırlar kaynatılır. bu yüzden hep bir ter kokusu burnunuzda dolaşmışsınızdır. evinizin duvarları rutubetlidir , ancak boya yoktur. boyayı alacak para yoktur. boya olsada boyayacak kas gücü o evde yoktur. var olan kas gücünün boya yapma evresine ulaşması için önünde yılları vardır. o yıllar akar gider , ancak sanal mastübasyon evresine ulaşmış umut her yerdedir , silinir zamanı geldiğinde. gırtlak sıkıp alması öğrenilir. tüm bunlar bir zaman sonra geride kalıp zamansız bir günde günün yorgunluğu atılmak üzere balık pazarında 2 bira içilmek istenir. insanlar görünür. o ter kokusu ortaya çıkar. rutubet balık pazarını örer. herşey ağzınıza dolar , henüz bira içilmeden , anı adı verilen dünyanın el lezzetli boku birkaç saniye içinde beyinde tüketilerek bir köşeye kusar kaçarsınız.

    işte bu film bu insanların filmidir. gerçek bir yansıtmadır. konusu bağlamıyla ölü ozanlar derneği gibi fantastik bir masal değildir. bu insanlar haricinde geriye kalan herkes için dramlardan yol yapmış bir filmdir ve bir ölü ozanlar derneği değildir.

mesaj gönder