1. yeniden doğuşa hiç inancım yok ama ölüm konusu çözülecek, tercihe bağlı hale gelecek diye düşünüyorum. hepi topu beynin yaşamı sağlanacak bi makinenin içine koyarlar öyle sonsuza kadar durur orada ruhumuz/beynimiz/bilincimiz. (bkz: bilinç nakli)

    insanın bedeni başka bi yerden gelmedi ki başka bir yere gitsin. burada oluştuk, ne varsa dünyada var, yapıtaşları belli, açıklanabilir halde. ölünce de toprağa, havaya, suya karışıyor. buna yok olma demeyi de doğru bulmuyorum, dönüşme ve dağılma denebilir. bedensel birlik dağılıyor baska şeylere dönüşüyor, diğer canlara karışıyor.

    ama bak bilinç/ruh yok oluyor, aktivitesini kaybediyor. bu da çözülürse ölmekle ilgili bi sorun kalmaz, ha bilinç aktarmak amacıyla taze bedenler çalınmaya başlarsa kötü şeyler olabilir.

    sahipliğin başlıca nedeni ben almazsam başkası alır fikridir ya da korkusudur. sahip olduğumuz şeyleri şöyle serbest bıraksak kimse almasa bu kadar bağlı olmayız onlara. ölüm korkusu bi yerde de malımız mülkümüz yarattığımız değerleri başkası alacak korkusudur. o yüzdendir ki çocuk yapar bu şeyleri miras bırakır içimizi rahatlatırız.

    bence ölümsüz olmaya hazırlıklı olmak lazım nolur nolmaz bakarsın 50 sene sonra robot bedenler satışa çıkar. bi karar vermek zorunda kalırız robot beden de yaşamak mı yoksa kaybolup gitmek mi?

    (bkz: genç görünümlü robot beden tercih eden ihtiyarı ayıplamak) (bkz: marjinal olmak için ölmek) (bkz: bedenini çalıp ruhunu karşı cins robota giydirmek) gibi tesptilerimiz bile olabilir.

    bu da sabah gevezeliği gibi oldu felsefe kanalı kusura bakmasın.
    abi

mesaj gönder