• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (9.00)
game of thrones
game of thrones george r.r. martin'in çok satan romanından uyarlanan yeni bir hbo dizisi. yazların yıllarca sürdüğü ve kışların da bir ömür geçmek bilmediği bir dünyada, westeros hükümdarlığı kefaretini ödemekteydi. ihanet, şehvet, ayak oyunları ve doğaüstü güçler, entrikacı güney ve yabani doğu topraklarından, soğuk kuzey ve arkasında karanlık diyarları zapt eden kadim duvara kadar krallığın dört bir köşesini hırpalıyor idi. krallar ve kraliçeler, şövalyeler ve sürgündekiler, düzenbazlar ve asiller 'demir taht' için kanlı bir mücadeleye tutuşurlar.
  1. !---- spoiler ----!

    6. sezonu 5. bölümüne kadar beğenmeyerek izledim-game of thrones ayarına göre- bu bölümü de o kadar beğendiğim söylenemez açıkçası.bran'siz 1 sezon ardından "bu çocuğu bomba gibi getircekler" derken güçleri bu sezon dizide şu şekilde anlatıldı: ney ki ne yapıyor ki ne oluyor? jon'un -ya da dizide ne yapacakları belli olmayacağı için ned stark diyeyim- originini anlatmakla geçti bran'in kısımları şu ana kadar. geleceği geçmişe bağlayarak bu sezonun çoğu bölümünde olduğu gibi hollywood vari bir hikaye yapısı izlediler. ne yani "hodor"u "hold the door" ile bağlayıp az önce bahsettiğim geçmiş-gelecek oyunu yaparak bu dramatize etmeye çalışmak nedir?
    hodor hakkında reddit'te şu şekilde bi teori okumuştum bir kaç hafta önce şurada sadeleştirilmiş versiyonunu buldum:
    hodor'un bir warg olduğunu. bir tek lyanna stark'ın hodor'a ilgi göstermesinden mütevellit hodor'un lyanna'ya bir sevgi besleyip, lyanna'nın en fazla ilgilendiği şey olan atına warglandığı ve savaşta atın öldürülüp hodor'un şuanki haline geldiğini söylüyordu teori. ki bu mantıklı olabilirdi. bran'in hodor'u warglayabilmesinin sebebi hodor'da bir at yani bir hayvanın bilinci olmasındandı. ki böyle bir şey bekliyordum ben bran'i sürekli sırtında taşıyıp bir at tasvirini yapıyorlar kaç sezondur.
    olayın dramatikliğine aldanıp güzeldi demeyin arkadaşlar, "fedakarlık" alt metni üzerine oturtulmuş başarısız bir metindi bence tamamen hodor ve bran bölümü dizinin.

    işin greyjoy tarafını hiç konuşmuyorum. o laf yetiştirmeli, sokuşturmalı claim olayları tam bir fiyaskoydu(yıllardır görünmeyip, sonra krallarını öldürdüğünü itiraf edip, yaşatılmasına hayret edilecekken kral yapılmasına ve kral seçimini de yoldan geçen insanların oluşturduğu -en azından imaj öyleydi- grubun "hülooğ" sesleriyle yapılması.. bilemiyorum altan
    her neyse euron greyjoy sadece "hikayeyi dar boğaza soksun, greyjoy kardeşlerin de dizide bir aksiyonu olsun" diye hikayeye sokulmuş bir karakterdir şuan. o gidip "ejderli kraliçeyle evlenicem ehe" durumuna da kanmayın senaristlerin "bakın nasıl da kitap dışına çıkabiliyoruz ama" gösterisidir efendim. ayrıca anlamıyorum yahu Daenerys'in gemileri bir kaç bölüm önce yanmamış mıydı? ben mi yanlış hatırlıyorum? e sen bir bölüm önce gelmedin mi? ne ara mareendeki yangını gördün de geldin sen teleport mu attın be kardeş?-haber almıştır demeyin gezdim gördüm dedi-

    arya'nın olaylar arya'nın olaylar işte yine koklatıp vermediler elle tutulur bi'şey.
    !---- spoiler ----!

    dizi 6.sezon ile birlikte george r.r. martin'in senaryo üzerindeki etkisinin azaldığını bariz şekilde belli etmiştir.

mesaj gönder