1. grubumuz youreads.net’ in eş zamanlı kitap okuma grubudur. her ay katılımcılarımızın oylarıyla belirlenen bir kitap seçilir, okunur ve üzerine konuşulup paylaşımlarda bulunulur.
    youreads nickleriyle oluşturduğumuz alfabetik sıralamaya göre her ay 3 katılımcımız kitap önerisinde bulunur ve bu kitaplarla anket açılır. anket facebook grubumuzda açılmaktadır. facebook kullanan arkadaşlarımız oylarını oradan kullanabilirler. her üye bir kitap için oy kullanacaktır. facebook kullanmayan arkadaşlarımız ise youreads üzerinden mesaj atarak hangi kitaba oy verdiklerini bana iletebilirler. ben de anket gönderisinin altına yorum atarak onların da ankete katılmasını sağlarım.
    katılımcılarımızın etkinlik başlığını ve facebook grubunu özellikle her ayın sonlarına doğru şöyle bir kontrol etmesini rica ediyorum. zira öneri yapacak arkadaşlarımız ne kadar çabuk dönüş yaparsa işler o kadar aksamadan devam eder.
    bunun yanı sıra bir whatsapp grubumuzda bulunmaktadır. dileyen tüm kullanıcıların katılımına açıktır. buradan birbirimizle daha kolay iletişim kurmakta ve çeşitli paylaşımlar yaparak grup içinde bütünlük sağlamaktayız. aynı zamanda okuduğumuz kitaplar hakkında konuşarak gayet eğlenceli bir ortam oluşturduk.
    amaçladığımız şeylerden biri bir yerlerde toplanıp okuduğumuz kitaplar hakkında yüz yüze konuşmak ve tartışmak. henüz bunu gerçekleştirememiş olsak bile inşallah onu da başaracağız.
    grubun sıkı ve sert kuralları yok. ancak yine de bazı sınırları belirtmek gerek. öncelikle hiçbir üye bir diğerine hakaret, sözlü sataşma ve onur kırıcı davranışlarda bulunamaz. böylesi bir durumla elbette hiç karşılaşmadık, fakat bu durum söz konusu üyenin kalıcı olarak gruptan uzaklaştırılmasına yol açacaktır. elbette uzaklaştırma kararı katılımcı arkadaşlarımızla kolektif olarak vereceğimiz bir kararla olacaktır. yani bir kurul ya da kişi bu tip kararlar vermeyecektir.
    ikinci olarak, teamül gereği, üyeler oylama sonucunda ortaya çıkan kitaptan başka bir kitabı okumaya davet edilmemelidir. zira bu durum seçilen kitabı öneren veya bu kitap için oy kullanan arkadaşlarımızın iradelerine saygısızlık olacaktır.
    grup içerisinde herhangi bir kitabın eleştirisini paylaşmak, yazarlar hakkında bilgi vermek ve benzeri paylaşımlar yapmak tamamen serbesttir. belirttiğim gibi üst paragraftaki sınırlama paylaşım açısından bizim tek sınırlamamızdır.
    grubumuz güzeldir, hoştur. iyi şeyler yapmaya çalışan birbirinden değerli insanlarla doludur. sizleri de bekleriz 

mesaj gönder