1. yaşımın genç oluşu ve yemek konusunda acemiliğimi göz önünde bulundurarak basit yapılışı ve karın doyuruculuğu ile bir öğrenci evi yemeği konseptine rahat gider. hiç sırıtmaz.

    ne gerek var dışarıya çıkıp pilavcı aramaya? öyle değil mi? ne gerekir bu yemek için onu sayalım.

    1 fincan şehriye
    1 su bardağı pirinç
    1 yemek kaşığı tereyağ
    1 yemek kaşığı sıvıyağ
    tuz. ( mümkün olduğunca az atın.)
    bi şaşal da su bulundurun. pirincin yetişmesi için sulak alan yetmezmiş gibi bir de pilava su istiyor
    .

    başlıyoruz öyleyse. elinizi musluğun altında yıkayın ilk önce. bol sıvı sabun kullanın. tek pilav için değil her yemek için bunu aklınızdan çıkarmayın :)

    kab içine önceden kaynatılmış suyunuzu boşaltın. pirincinizi ilave edin. bir saate kadar pirinci sıcak suda beklemeye bırakıyoruz. ardından pirinci süzgeç ile süzün. pirinç suyunu akıtırken biz şehriyelerin icabına bakalım. tencereye tereyağını eritiyoruz. erittikten sonra şehriyeler giriyor tencereye. yağ ile adeta raks etmesi gerek. burası önemli. tencere başından ayrılmadan şehriyeler kavrulana kadar tahta kaşıkla sürekli karıştırıyoruz. şehriye hemen rengini değiştirebilir. bu işlem 5 dk sürüyor. sonrasında pirinçleri ekliyoruz. yine karıştırmaya devam ediyoruz. karıştırmaktan yorulduysanız bu konuda aile bireylerinden ya da evde kaldığınız birinden karıştırmayı isteyin. bu hususta hiç çekinmeyin. tuz ilave edip karıştırmaya devam... pirincin üstüne su döküyoruz. su miktarı pirincin suyun içinde kalacak şekilde ayarlanmalı yani tencerede pirincin üstünde su kalacak. tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşe alın. 20 dakika sürüyor kısık ateşte. pirinç tüm suyu çekene kadar tencerenin altı yanması gerek. ardından ocağın altını kapatın. 15 dakika demlenmesi için pilavı yalnız başına bırakın. sofrayı hazırlayın filan o süreçte. afiyet olsun.

    bu tarife sadık kalarak denedim. kaç kişilik diye soracak olursanız ben bir tabak yedim. yarına da kaldı. siz hesap edin gerisini.

mesaj gönder