1. sonuna kadar katıldığım önerme. feminizmden daha iyisi yok. çok farklı kollara ayrılan bu düşünceyi sırf halk bilmiyor diye vazgeçecek değiller. bir de feministler itici, yok şöyle yok böyle diyenler var. aynı laf solculara ya da ülkücülere edilse, sistematik eleştiri değil, nefret kusuyorsunuz denir. ama feminizme gelince bambaşka bir tutum.

    sosyal medyada görülen sözde feminist söylemleri göstererek de bir yere varılmaz. bir grup insan düşünceyi farklı algılıyorsa düşünceye içkin bir yorum yapılamaz. ayrıca feminizm kadınları koruyalım değil, tüm cinsel yönelimlere sahip çıkalım mottosuna büründü. gayi, lezbiyeni, drag queeni ve tomboyı da destekliyor artık feminizmi. ama elbette sosyal medyadaki eleştirilen feministlerden farklı olmayarak eleştirenlerin de bir şey bildiği yok. femen ve erkek düşmanı demekten başka kuramsal bilgileri var mı merak ediyorum.
    velev ki kadınlara fazla dikkat çekmek istiyorlar. bırakın çeksinler. nordik ülkelerde yaşamıyoruz ki. kadınlar istediği hakkı elde etti diyebilir miyiz?

    edit:linkteki tweette kadın erkek kimlikleri eleştiriliyor. medyanın nasıl kullanıldığı ve yüklediği rolleri gösteriyor. kızların sindirella kompleksi, ev işi yapan anne prototipinin farklı bir öz sunumudur çünkü. bunu geleneksel toplumda dile getirmek "aşırı" duyar gibi görünür tabi.
    sezgi

mesaj gönder