1. her girdiğimde sol frame'in ilk sayfasının büyük bir çoğunluğunu youserların başlıkları kaplıyor.

    gözlemleyebildiğim kadarıyla troller ve bu ortamda trollerin olmasından şikayet edenler şeklinde 2 çeşit youser tiplemesi var. troller zaten malum, şikayetçi youserlar da ortamın çok durgun olmasından ve içerik üretilmemesinden şikayetçi. anlaşılamayan şey de bu. şikayet etmekten gayri ne kattın bu ortama da şikayet ediyorsun sürekli. sen yanmasan ben yanmasam nasılıkar karanlıklar aydınlığa diyor ya şair, kim üretecek bu içeriği sen üretmezsen ben üretmezsem. şikayet etmeyle sonuç elde edilemiyor.

    bir diğer şikayet konusu da moderasyon ekibi. abi diye biri var sanırım? bir de ruhsuz. bu konuya girmem için burayı tanıyor olmam gerek, ama bu ikili de içerik üretmiyor. ben her girdiğimde senin ne yazdığını görmek isterim. az biraz abi, ruhsuz neredeyse hiç yok; çok az. başta sen üreteceksin ki insanlar üretsin. en son gördüğüm vikipedi başlığında görülen yorumu idi ki o da yanlış, ayar yemiş.

    trollere geri döneceğim biraz, geçenlerde bana sataşan bir verguzbay trolü var. bu çocuk mesela daha, eminim üniversitesinde ilk yıllarını bitiriyor. bana sataşınca yazdıklarını okudum işsizlikten. bu trolün burayla bir alıp veremediği var çok açık. öncesinde böyle olmadığı da aşikar. güzel yazılar da yazmış. abisini koruduğu zamanlar da olmuş. şimdi yeriyor, yönetim zaafiyetine parmak basmaya çalışıyor olabilir misal.
    buradaki troller özellikle trol olmuş da olabilir lan.
    veyahut, şimdi bir satranç turnuvası düzenliyor bir acayip adam diye biri. 4.süymüş bir de. katılayım dedim. oturdum araştırdım.katılmak isteyenlerin çoğu yazmıyor. hem de bu katılanların çoğu daha önce de katılmış bu organizasyonlara.

    sonunu nasıl getireceğimi bilmiyorum çok dallanıp budaklandı lan. çok ilginç mekansın youreads.

    okuyan var mı olum, varsa haber edin

mesaj gönder