1. yaklaşık 20 yıldır kullandığım daha doğrusu akıllı telefonlar çıkana kadar kartın takılı olduğu telefonu şarjı bitik halde sadece yanımda taşıdığım hattımı daha doğrusu numaramı taşıdım ya da henüz işlem bitmediği için taşıyorum diyeyim. cep telefonu kullanımım o yıllarda öyle bir haldeydi ki çoğu ay fatura gelmez, 2-3 ayda bir fatura gelirdi. akıllı telefonlarla bu durum değişti. iphone kullanmaya başladığımdan beri neredeyse bir uzvum.

    neyse, konumuza dönersek, 20 yıllık operatörüm kullandığım tarifeyi kampanyalı olarak yenilemeyi kabul etmedi. daha üst bir paket kampanyası almam gerektiğini, böylesinin benim için daha uygun ve avantajlı olduğunu bildirdi. şöyle bir düşündüm, neden üst paket alayım? 12 ya da 24 aydır devam eden taahhüdümde 1 hadi bilemedin 2 ay paket aşımım olmuştur olmamıştır. paketin smslerinin 1000'de birini belki 1-2 ay kullanmışımdır. dakikalarının ayına göre onda birini, en fazla 4'te birini kullanmışımdır. gblarımın paket aşımı yaptığım ayı saymazsak yarısından azını kullanmışımdır. hafızamı tazeledikten sonra onlara da paket aşımım olup olmadığını sordum ve hiç paket aşımı yapmadığımı söylediler. öyleyse daha fazla dakika, sms ve gba sahip paket teklif etmenizin anlamı ne, kullanmadığım bir şeyin daha fazlasını neden alayım dediğimde cevab veremediler.^:swh^

    başka bir operatörde hemen hemen yarı fiyatına daha fazla içeriğe sahip bir paket buldum. yeni operatörüme 444'lü numaralarından ulaşmak zor, çok zor. gelen ekip iyiydi ama. saha ekibi ve onun direktörü bizzat geldiler, sözleşmemizi yaptık ve cep telefonu numaralarını verdiler. efendi, çalışkan arkadaşlar belli. biraz önce yine şirketçe aranıp onayım soruldu.

    işte o an küçük bir soru işareti oluştu kafamda. yıllardır duymadığım bir tonlama, bir vurgu vardı kulaklarımda.

    uzun yol otobüslerinin mola yerlerinde işletme personelince yapılan ''evet sayın yolcular, istanbul'dan kalkıp adıyaman yönüne giden kamil koç firmasına ait 34 wq 000 plakalı aracımızın hareket saati gelmiştir...'' anonsunun kadın sesli versiyonu çınlıyordu kulaklarımda. aynı yuvarlama, aynı umarsızlık. 90'lardan hatta 80'lerden bir esinti, bir bahar meltemi. ^:swh^ ''anlamadım, tekrar edebilir misiniz?' dedim. bu sefer tane tane söyledi ve aklıma takılan bir şey olursa temsilcimi arayabileceğimi bildirdi, kapattık.

mesaj gönder