1. esnek çalışma saatleriyle freelancele home office arası diyebileceğimiz her ikisinin de tam karşılamadığı ikisinin ortası bir şekilde çalışıyorum. gelirimden feragat ettim ama günlük çalışma zamanım benim belirlediğim aralıklarla 4-5 saati geçmiyor. daha fazla çalışırsam daha çok kazanırım ama istemiyorum.

    teknik bir iş yapmam, yaptığım işten anlamamaları ve proje bazlı çalışmam sayesinde ve zaten benim tayin ettiğim deadlinea yetiştiği sürece hiçbir hesap vermiyorum. rahat rahat yetişiyor zaten henüz kimse sorma, hatırlatma gereği bile duymadı.

    geçmişte yaptığım hatadan ders aldım ve şirket içi veya dışı hiç kimseye işi öğretmiyorum ya da eksiklerini kapatmasına yardımcı olmuyorum.

    spontane aktivitelere seçici olmak kaydıyla tamamen hayır demiyorum ama sosyal hayatımı da bazı insanları rahatsız edecek ölçüde planlı programlı yaşıyorum. önümde ki 2-3 haftada kiminle nerede ve ne zaman görüşeceğim ve hatta ne kadar süreceği bile aşağı yukarı belli.
    son dakika erteleme ya da değişiklik yapanları 2-3 tekrarlarından sonra hayatımda tutmuyorum. hiç kimseyle haftada 1-2 kereden fazla görüşmüyorum ve onlara da rutin, düzenli olarak görüşmek istediğim standart uygun zamanımı bildirdim ve uy(a)mayanla o hafta görüşmüyorum.

    5-6 sene önce tüm çevreme ve hatta iletişim halinde olduğum herkese onlar için çok önemli konularda ısrarla isteseler bile zamanımı harcamayı bıraktım. süreç içinde alıştılar ve kanıksadılar. kim olursa olsun sırf karşımdaki insan istiyor diye bir şeyler yapmıyorum.

    onlarca arkadaşla veya arkadaş gruplarıyla takılan bir insan da değilim.

    buna rağmen yetemiyorum, yetişemiyorum.

    artık daha radikal ne(ler) yapabilirim bilmiyorum ama bir çözüm bulmam gerek.

mesaj gönder