1. çok cahilsin, keşke ölsen. ^:swh^

    hayatın doğal akışına ve eşyanın tabiatına aykırı, pozitif bilimlerce aksi bilimsel yöntemlerle ispatlanmış şeyler “bakış açım, fikrim, hissettiğim” olarak ifade edilip kabul görmesi beklenilemez.

    elbette bu kapsama girecek pek çok şey vardır ama şu anda önümden geçen araba mavi, birisinin çıkar elde etmek veya işine öyle geldiği için onun kırmızı olduğunu söylemesi ve kırmızılığını bakış açısının farklılığı, fikrinin böyle olması, onun öyle hissetmesiyle gerekçelendirmesi 3 yaşında çocuk zekası komikliğidir.

    bunun, buranın öznel yorumlara açık bir bir alan olmasından hareketle benzin içilir, dieselle el yüz yıkanır demekten ve bu nedenle eleştiri alındığında bu kişi kalbiyle değil bilim adamı kimliğiyle görüyor demekten farkı yok.

    griple savaşılır, bu amaçla etkinlikleri bilimsel olarak kanıtlanmış, literatüre geçmiş antiviral kimyasal ve doğal maddeler kullanılır. bağışıklık sistemini destekleyen ve aktive eden yani vücudun griple daha iyi ve güçlü mücadele etmesini sağlayan çoğunluğu vitamin olmayan onlarca bitkisel kaynaklı molekül veya metal ve bir adet vitamin kullanılır.

    insanlar grip olmamalıyım der ve özellikle yaşları ve sahip oldukları kronik hastalıkları nedenli atlatamama ya da çok ağır atlatma durumu olanlar grip olma ihtimalleri karşısında panik olurlar ve bunun için salgın zamanı öncesi grip aşısı olurlar ve yine bağışıklık sistemini güçlendirici ya da antiviral ürünler kullanırlar.

    bedeni hastalıklara ve özürlere karşı metanet içinde kendiliklerinden geçsinler diye beklemiyoruz. bunların tersini kesin yargı cümleleriyle anlatan ve bu bilime ve hayatın doğal akışına aykırı saçmalıklarla temellendirdiği başka bilimsel yanlışlara geçen birinin yazdıklarına, o öyle hissediyor, onun bakış açısı bu, onun fikri böyle diye he denmez.

    bunları yapan birinin hala daha çağrışımlarının ve titreşimlerinin önemli olduğu, en az yukarıda yazdıklarım kadar hayatla, gerçeklerle çelişen tespitlerde bulunma ve insanlara tavsiyelerde bulunma yeterliliğinde olduğu şuursuz ve temelsiz özgüvenine sahip olması beni dötümle güldürür.

    aynı ligde değiliz ve hiç de olmayacağız, görüş ve fikirlerin ve hatta sen haddini bildiren ayar manyağı olmana neden olan abuk sabuk laf kalabalıklarından ibaret entrylerin kadar değersiniz benim için.

    hem bu kadar cahil olup hem de bu şuursuz ve temelsiz özgüvene sahip olmak benim midemi bulandıran, beni tiksindiren bir durum.

    çünkü cehalet ve özgüvenin aynı bünyede olması iğrenç bir hal.

    ve evet zaman ayırıp bununla mücadele etmemiz gerekiyor. ona gülüp geçiyoruz, bunu adam yerine koymayıp önemsemiyoruz sonunda karşımıza grip olunca zaten öylece kabullenip geçsin diye bekleriz, nörokimyanız bozulduysa da bunu yapın diyen şuursuz bir özgüven sahibi cahil cühela bir kitle oluştu çıktı.

    üstelik bu şuursuz özgüven sahibi cahil cühela kitle bu işi o kadar ileri taşıdı ki varlıklarını ve bu saçmalıklara dayanan maddi ve sosyal kazanımlarını tehdit, tehlike altında hissettiklerinde iyice şuursuzlaşıp kendi entelektüel ve yaşam birikimi yetersizliklerine ve fakirliklerine bakmadan yaptıkları temelsiz tespitler, analizler, sentezler üzerinden yine şuursuz akıllar vermeye bile başladılar.

    elbette zaman ayırıp mücadele edeceğiz. meydanı bu pseudo science tacirimsilerine bırakmayacağız.

    son olarak;^:swh^ çok cahilsin, keşke ölsen.

mesaj gönder