• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (0.00)
the world's end - edgar wright
shaun of the dead ve hot fuzz ile başlayan ve cornetto trilogy adı verilen üçlemenin son halkası. 2013 yılında çekilen film komedi, aksiyon ve bilim kurgu türünde. filmin konusu ise şöyle, 20 yıl önce altın yol adı verilen bir gecede 12 bar dolaşıp 12 adet bira içmekten oluşan hedeflerini tamamlayamayan 5 arkadaş tekrar biraraya gelip gençliklerini geçirdikleri kasabaya dönerler. ama döndükleri kasaba bıraktıkları gibi bulamazlar. başka bir galaksiden gelen robot kolonisi neredeyse tüm kasabayı ele geçirmiş ve kasabadaki insanların yerine klonlarını koymuştur. tabi kahramanlarımızın da bunu anlaması fazla uzun sürmez.
  1. oyuncu kadrosunda daha önceki iki filmde olduğu gibi aynı isimler var. açıkçası ben bu tarz filmleri çok seviyorum. ülkemizde bunu cem yılmaz yapıyor holywood’da da nolan filmlerinde görüyoruz. simon pegg ve nick frost’un-bana göre kendileri ingiltere’nin cem yılmaz’ı ve ozan güven’idir-başrolünde bulduğu kadroda kendilerine martin freeman, rosamund pike ve paddy considine gibi isimler eşlik ediyor. oyunculuklar önceki filmlerde olduğu gibi gene üst seviyede. zaten her zaman dediğim gibi britanyalı oyuncular dizi olsun film olsun her daim rolün hakkını veriyorlar. hatta o kadar ki robotlarla yapılan dövüş sahneleri aksiyon filmlerini neredeyse aratmayacak seviyede. eğer bu tarz komedilere az da olsa aşinaysanız gülmekten çok aksiyondan keyif almanız mümkün. espriler klasik simon pegg esprileri adam kendini hiç kasmadan bir anda sizi sesli bir şekilde güldürebiliyor. keza nick frost ile olan uyumları da bu durumu iyice arttırıyor.
    müzik seçimlerine bayıldım diyebilirim. hatta bir ara barda çalan müzikle lock, stock and two smoking barrels filmine çok şahane bir selam çakmışlar. girişte ve gittikleri barlarda çalan müzikler de ayrı ayrı dinlecek kalitede eserlerdi. bu yönden epey beğendim.
    şimdi diyebilirsiniz ki ‘’abi övdün övdün durdun hiç mi yok bu filmin falsosu?’’. var tabii ki, olmaz mı hiç. mesela bazı sahneler gereksiz yere uzatılmış gibi geldi. yani filmin süresi 2 saate yakın. 1 buçuk saat olsaymış daha hoş olabilirmiş bana kalırsa. ama ne yalan söyleyeyim pekte sıkılmadım bu durumdan gayet eğlenceli bir 2 saat geçirmiş oldum.

    uzun lafın kısası önceki iki filmi izlediyseniz-ki izlemenize gerek yok bağlantılı değiller-ve beğendiyseniz bunu zaten izlemişsinizdir ama halen izlemediyseniz de fazla bekletmeyin derim. hele canınız sıkkın ya da stresli olduğunuz bir dönemdeyseniz açın izleyin çünkü gerçekten keyifli ve yüzünüzde bir tebessümün olduğu bir 2 saat sizleri bekliyor.
    puanım: 8/10

mesaj gönder