1. satış ve pazarlama üzerine verilmesi gereken bir kaç tavsiye şu şekilde olmalıdır;

    -yöneticilerin koyduğu ulaşılamaz hedeflerden ziyade kendinize makul ve mantıklı hedefler belirleyin. bu mantıkla bir ivme yakalarsanız uzun vadede daha başarılı işler çıkarabilirsiniz.

    -yine hedef odaklı olarak dikey büyümeyi amaçlamayın. içinde bulunduğunuz döneme ait satış hedefini belli müşterilere yüksek cirolu satışlar yaparak gerçekleştirerek yapmak yerine yatay büyümeyi hedefleyin. aynı cirodaki satışı tek müşteri yerine 5 müşteriye yayarak yaparsanız hem penetrasyon hedefinizi, hem de fatura başarınızı daha yukarıya taşıyabilirsiniz.

    -etkileşim içerisinde olduğunuz müşterilerinize sırf satış gerçekleştirebilmek adına asla tutamayacağınız sözler vermeyin. sektörün en önemli kurallarından biri satışı yapan kişiye güven duyulmasıdır.

    -eğer müşterilerinize periyodik ziyaretler yapmanızı gerektiren bir işte çalışıyorsanız, ya da çalışacaksanız, ziyaretlerinizi sürekli olarak aynı saatte yapın. örneğin her hafta cuma günü gitmeniz gereken müşteriye, her hafta cuma günü aynı saatlerde gitmeye çalışın. bu müşterinin gözünde sizin kesinliğinizi arttıracaktır.

    -telefon veya mail yolu ile satış gerçekleştirmeye çalışmayın. satış işinde yüzyüze diyalog kadar önemli olan başka hiçbir şey yoktur.

    -tüm müşterilerinizin iletişim bilgilerini arşivleyin. bu sizin müşteri gözündeki tutarlılığınızı arttıracaktır.

    -çalıştığınız şirketteki hiç kimsenin pozisyonunu hedeflemeyin. size yeni pozisyonlar yaratılmasını sağlamaya çalışın.

    -diğer satış-pazarlama elemanları ile bir yarış içerisinde olmayın. bölgesel dinamikler önemlidir. istanbul'da gerçekleştirilen rakamlarla ankara'da gerçekleştirilen rakamlar farklılık gösterecektir. dolayısı ile bu yarış ya sizi yanıltıcı bir başarıya, ya da gereksiz bir başarısızlığa sürükler.

    -daha önceki dönemlere ait satış gerçekleştirmelerine mutlaka ulaşın. bu yapabileceğiniz gerçek rakamlardır. hedef olarak üzerine belli bir % dilimi koyarak başlayabilirsiniz.

    bunlar dışında kişisel olarak verilebilecek tavsiyeler şöyle olabilir;

    -profesyonel olun ve iş arkadaşlarınızla yatmayın.

    -hiçbir tartışmada ses tonunuzu yükseltmeyin.

    -kimsenin karşısında konuşma şeklinizi değiştirmeyin ve ses tonunuzu düşürmeyin.

    -şirketteki yalakaları tespit edin ve kullanın.

    -taleplerinizi direk en üst makama iletmek yerine sizden sorumlu yöneticiye iletin.

    -yazışmalarda imlaya ve profesyonel üsluba dikkat edin.

    -...

mesaj gönder