1. yeşilçam'dan günümüze uzanan kariyeriyle ülkemizin en sevilen oyuncularının başında gelen aktör.

    hikayesi köy öğretmenliğiyle başlayan şener şen sinemaya atıldıktan sonra kemal sunal'la beraber oynadığı komedi filmleriyle herkesin beğenisini kazandı.

    kemal sunal'la beraber oynadığı filmlerde ikinci adam rolünde gördüğümüz şener şen daha sonra ayrılarak züğürt ağa, arabesk, amerikalı gibi kült filmlerde başrolde oynamıştır. bu filmler ne kadar sevilse ve sinema tarihine altın harflerle adlarını kazısa da herkes şener şen'i hala kemal sunal'la beraber anmaktadır. bu ayrılık halk kadar kemal sunal'ın da hoşuna gitmemiş olacak ki bir röportajında"kendi yolunu çizdi ana bence yanlış yaptı" demiştir.

    90'lar ve ülke sinemasına en büyük katkıyı eşkıya filmiyle yapan şen bu filmden sonra yavuz turgul'la ayrılmaz bir ikili olmuş ve yavuz turgul dışında hiçbir yönetmenle çalışmamıştır.

    tv dizilerinde de rol alan şener şen, türkan şoray ile "ikinci bahar" isimli bir dizide başrolü paylaşmış ve dizi seyirci tarafından çok sevilmiştir. hatta öyledir ki dizinin çekildiği samatya semti aradan geçen yıllara rağmen hala bu diziyle beraber anılmaktadır.

    oynadığı rollere ve filmlere ayrı bir tat katan üstat sinema hayatına devam etmektedir.

mesaj gönder