• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (9.32)
six feet under
six feet under bir ailenin hikayesini anlatıyor. görünüşte tamamen, sorunsuz, mutlu mesut akıp giden bir hayatları olsa da, babalarının ölümü (sigara öldürür) hepsinin yaşamlarında bir kırılma noktası oluyor. o güne değin içlerine attıklarını, kendilerine sakladıklarını, eteklerindeki taşları ufak ufak dökmeye başlıyorlar. ve bu sayede biz de ilerleyen günlerde madalyonların öteki yüzlerini görüyoruz. kendilerine tamamen yabancı, kendilerine oldukları kadar birbirlerine de yabancı bu insanlar arasındaki tüm o yüzeysel ilişkiler yumağının yavaş yavaş samimiyete dönüşüne; sahip oldukları mutluluk-normallik-huzur illüzyonunu sorgulamaya başlamalarına el çırparak, hüzünlenerek, şok olarak, çok gülerek tanıklık ediyoruz.
  1. bu diziyi anlatırken ne yazsam bilemiyorum. hayatımda çok önemli bi yeri olduğu kesin. geceleri uyumayıp aralıksız izledim bitirmek için. beni çeken tarafı gerçekçiliğiydi. iddia ediyorum ki gelmiş geçmiş en gerçekçi dizidir. gerek izleyiciye geçirdiği duygusu, gerek olayları, gerek verdiği derslerde dolayı. her an başınıza bişey gelebilir kaza geçirebilirsiniz ama dizilerde bunlar kahramanların başına gelse bile ütopik bi şekilde kurtulurlar ya da başlarına gelmeden olaydan yırtarlar. fakat six feet under da bu olayların hepsi olur ve gerçek hayattaki acının hepsini görebilirsiniz siz de hissedebilirsiniz. karakterlerin tek tek hepsinin ayrı ayrı incelenmesi gerekir. hepsi kendi içinde başlı başına bir dizi oluşturabilecek düzeyde çünkü.

    six feet under final bölümü diyince akan sular durur. hatta son 3 bölümü bombastiktir ama altın vuruşu final bölümüyle yapar. o kadar gerçekçi ve beklentilerinizi karşılayan bir bölümle veda eder ki hep diziler bittiğinde acaba noldular sorusunun yanıtını fazlasıyla bu finalde alabilirsiniz.

    izlediğinizde fazla karamsarlık yaşayabilirsiniz ama hayatınıza baktığınızda sürekli gülüp eğlenmediğinize göre bence vakit ayırıp katlanıp bu diziyi bitirin.

mesaj gönder