1. kafanızdaki algıda erkeklere her neyi yakıştıramıyorsanız, emin olun kadınlara da bir o kadar yakışmıyordur. şu tarz şeyleri artık cinsiyetçileştirmekten vazgeçelim bence.

    "kadınlara has davranışlar" bile bu listede yer almamalı. kadın gibi yürüyen, kadın gibi konuşan, hatta makyaj yapan erkekler de var. o erkek trans olabilir, gay olabilir ya da sadece feminen olabilir. maskülen olduğu halde canı öyle istediği için içinden geleni yapıyor olabilir. sonuç olarak sizin bakıp yakıştıramadığınız her neyse o erkeğin kendi yönelimi ya da seçimidir.

    işsizlik demişsiniz, parasızlık demişsiniz. gözünüzü seveyim hayat koşullarının bir insanı içine düşürdüğü durumu, o insana yakıştıramama cürretini nereden alıyorsunuz siz? şiddet mi, küfür mü, karşı cinsini aşağılaması mı? evet tamam bakın bunlar yakışmıyor, hem de hiç. ama bir kadına ne kadar yakışmıyorsa ancak o kadar yakışmıyor bir erkeğe de.

    kısacası burada, 'bir insana yakışmayan ve ancak başka insanların yaşam sınırlarını ihlal eden her şey' diyebiliriz. çünkü bunlar dışında bir özellik tanımladığımız zaman, erkekliğe hem ayrı bir yüceltme yapmış hem de o özelliklere sahip diğer cinsiyet sınıflarını sonuna kadar ezmiş oluruz.

mesaj gönder