1. pek mümkün değildir. çok klişe olacak ama sen türkiye'den çekip gitsen bile türkiye senden gitmeyecektir.

    üstünde büyüdüğün toprakları bırakmak bir uçağa binmekten çok daha zor bir olay. her ne kadar kendini bu ülkeye ait hissetmiyorsan da aslında farkında olmadan içselleştirdiğin o kadar çok şey var ki.

    tezer özlü "burası bizim değil bizi öldürmek isteyenlerin ülkesi" demiş. çok haklı. bende bazen bir konuda fikrimi belirttiğimde karşımdaki insanların ağızlarından çıkan köpükleri görebiliyorum. sevmiyorlar bizi. sapık, anarşik, ahlaksız görüyorlar. onların yargılarına biat etmiyoruz çünkü. bütün bunların farkındayım evet. lakin kolay değil youser. gerçekten değil. hiç dostun olmasın, ailenden kimse hayatta olmasın öyle bile kolay değil buralardan çekip gitmek. belki de şöyle demek lazım: herkes için kolay değil.

    geri geleceğini biliyorsan bir derece yine. beş ay, bir sene, beş sene sonra geri geleceğini biliyorsan o zaman tamam. o zaman geçirdiğin zamandan zevk alırsın. sana çok şey katar hatta yurt dışında yaşamak ama eğer döneceksen. öbür türlüsü herkese göre değil.

    böyle bir karar almadan önce bir fırsat yaratılıp 1 sene kadar en azından yaşanmalı yurt dışında bence. "ben yaparım, abi ben bu toplumdan farklıyım zaten, benim anne tarafı zaten iskandinav" demekle olmuyor pek.

    edit: söz cemil meriç'in değil tezer özlü'nünmüş. bizzat bir yerde rastladım. kimse uyarmadı yani.

mesaj gönder