1. hakkında her ne kadar güzel açıklamalar getirilmiş olsa da, benim de iki kelam etmek istediğim veri aktarım teknolojisi.

    şimdi senin 1gb kotalı internet pakedin var ve kullanımların belli. bu 1gb sana şu an yetiyorsa, 4.5g'ye geçtiğinde de aynı şekilde yeter. en azından ilk zamanlarda. ha sen dersen ki madem hız arttı, ben telefondan 720p video izlerim, o vakit sıkıntı yaşarsın.

    gelelim günlük kullanım şeklini bire bir koruyan arkadaşlara.

    zaman içinde kotalarınız fazlasıyla yetersiz kalacak, tahminim 1 sene. zira mobil siteler ve uygulamalar bağlantı hızının getirdiği kısıtlamaları göz önünde bulundurmak durumunda kalmadan diledikleri tasarımı ve içeriği sunabilecekler. yani facebook mobil'deki görsel kalitesi artacaktır mesela. web siteler mobil versiyonlarını güncelledikçe daha ağır bileşenler işin içine girecek, ve geçmişte performansı düşürmemek için kullanılmayan bileşenler kullanılmaya başlanacak.

    özetle, bu korktuğunuz mesele vuku bulacak.

    fakat gsm şirketleri gerizekalı değil. sizi çok sevdikleri için, veya belki biraz da rekabet sayesinde, aynı ücretlerle daha yüksek kotalı internet paketleri sağlayacaklardır.

    edge'den 3g'ye geçiş dönemini hatırlayanlar bilir, aşırı uyduruk mobil siteler biraz şekil kazanmaya başlamıştı. sonra 3g'nin adım adım gelişmesi ile bu siteler palazlandı, şekil yaptı. işte şimdi, yani 1-1.5 sene içinde birbirinden civcivli mobil siteler bizi bekliyor olacak.

    benzer bir durum uygulamalar için de geçerli olacak. bilhassa internet bağlantısı gerektiren uygulamalar üretilirken artık verinin daha büyük bir kısmı internet üzerinden işlenecek, çünkü ideal performans için yeterli bir internet hızı olacak. böylece telefonu daha az yoran mobil uygulamalar eskiye göre daha iyi performans sağlayabilecekler.

    android telefonların hafızalarının sonsuza değin artacağını varsaymak saçma olurdu yoksa. bundan kelli uygulamalar daha az hafıza ve daha fazla ram tüketimiyle tatlı performanslar gösterecekler.

    bu da benim yorumlamamdır.

mesaj gönder