1. eskiden işçi haklarını savunurlardı fakat şimdilerde tatil günümüzü zehir eden insanlara lanet etme günü.
  2. İstanbul’daki 1 Mayıs ‘yasak’larının ‘sıralı’ tam listesi. şaka değil gerçek. sıkıyönetim veya ohal gibi. bir sokağa çıkma yasağı ilan edilmediği kaldı istanbulda 1 mayıs
  3. memleketimde sendikalaşmaya çalışan petrol işçilerini fabrikalarından çıkaran sermayeye inat, onlarla yürüdük bugün. ben çalışmıyorum, çalışamıyorum, çalıştırılmıyorum. dershanede çalışsam emeğimi aylık 500 tl'ye satın almak istiyorlar, ücretli öğretmenlik yapsam inanın bizim burada çıkmıyor, girenler nasıl giriyorsa artık. tecrübem olmadığı için özel okulda da çalışamıyorum binlercesine baş vurmuş olmama rağmen. ha bir de şu var, topraklarımızda özel okula gidemeyen ve parasız eğitimin onlara hak olduğu milyonlarca çocuğumuz, gencimiz varken, zaten özel okulda değil, haklarının ve onların yanında olmak için devlette çalışmak istiyorum. çok beceremesem de bunun için bilim emekçiliği yapan biri olduğumu söyleyebiliriz bu durumda. kpss mode: on. her yürüyüşte öksüz çocuklar gibi baktığım eğitim-sen bayraklarının yanında elimde petrol-iş bayrağıyla yürüdüm. yürümesem kendimi suçlardım. emeğimi dilediğim alanda sergileyememem, onca yıl okuduktan sonra atanmamam ve lise mezunları yerel basın olurken yüksek lisans bitirmek üzere olmama, alanımın yatkın olmasına rağmen gazetecilik sektörüne dair tüm başvurularımın reddedilmesi benim suçum olmadığı gibi bugün emeğini dilediği alanda sergilemeleri sermaye tarafından imkansız kılınan o abilerin, ablaların, kardeşlerin yanında yürümesem, bayrak sallamasam, onları tanımasam ortada bir suç olurdu ve benim olurdu. böyle devam ederse zannediyorum ki onların saflarında makinede kol sallayacağım zaten.

    bizim memleket alışkın değildir yürüyüşlere, yavaş yavaş onlara da bunun anayasal bir hak olduğunu ve meydanların halk için önemli olduğunu gösteriyoruz. yaşlı teyzeler de vardı alanda, ellerinden öpüyorum. alanlarda en çok ufaklıkları seviyorum. üstlerine tam olan eğitim-sen önlüklü ufaklıklarıysa ayrı bir seviyorum. bir gün sıpam olursa alanlarda büyütesim adını mayıs koyasım geliyor.

    nuranyum bir yerlerden, alandan yeni dönmüş halde, beceriksizliği ile halayı bozmamak adına halaya sadece bakmaktan gelmiş vaziyette bildirdi, tüm alanlardaki youserlara bin selam!
  4. bugün spor salonuna giderken gördüğüm sol gruplardan biri "hes yapma boşuna yıkacağız başına" diye slogan atıyordu. şu 1 mayıs dünyadaki en haklı mücadelenin ürünüdür. bunu siyasete ve iktidara karşı çıkmaya alet etmenin ne anlamı var anlamıyorum. ya iktidarı döveceksen de döv. hatta gel beraber dövelim. ama 1 mayısta işçiden bahset, soma'dan ve ermenek'ten bahset, asansörlerin düştüğü rezidanslardan bahset. hem eylem yaparken haddi bu kadar aşmanın mesneti nedir? hakkını mı arıyorsun tehdit mi ediyorsun?

    valla bunaldım işçileri kendi emellerine alet eden terbiyesizlerden. hes yapma, nükleer yapma, o zaman bir tane hamster çarkı gibi büyük bir çark kuralım herkes sırayla içinde 10 dakika koşsun da öyle elektrik üretelim.

    not: sakın rüzgar enerjisi, güneş enerjisi falan demeyin. ha merak eden varsa sorabilir tabi.

    not 2: bir maden ocağına sahip olamayan iktidara nükleer santral emanet edilmesi beni de korkuyor ama bu adamlar koltuklarına kazık çakmadı sonuçta. esas belirtmek istediğim enerjiye ihtiyacımız olması. ihaleydi, yandaştı, şuydu, buydu bunlara değinmedim. nizami bir şekilde yapılmalı. çünkü ihtiyacımız var.
  5. taksim meydanı'na çıkan komünist partilileri tebrik etmek gerek. türkiye'nin böyle solculara ihtiyacı var, sadece laftan ibaret cihangir entellerine değil.
  6. "katılım geçen yıla göre daha az gerçekleşti. türkiye gittikçe normalleşiyor."

    bu yetkili!!! bir arkadaş. ismi lazım değil.
    one
  7. bu ülkede ve hatta dünyada işçi sınıfının öz örgütleri olduğunu iddia eden sendikalara zerre kadar güvenmiyorum. mesele taksim filan da değil. mesele 1 mayıs bayram ya da tatil günü değil. 1 mayıs emekçilerin hayatlarını sermayeye ve neoliberal politikalara karşı savunma günü. biz varız, var olacağız diyoruz onlar hayır siz kölemizsiniz ve yoksunuz diyorlar. ama biz herşeye rağmen varız ve var olacağız. yağma yok.
  8. İstanbul 1 Mayıs bilançosu: 5 kişi tutuklandı, 234 kişi hâlâ gözaltında, 1 kişiden haber alınamıyor istanbul 1 mayıs
  9. bu ulkede belli gruplar her 1 mayis' ta neden ille de taksim diye diretir anlamiyorum.isci bayramini taksim'le ozdeslestirmisiz.gunde on binlerce turistin gectigi,yuzlerce esnaf ve calisanin ekmegini aradığı istanbul'un en merkezi muhitinde her seyiyle hayatın durmasina sebep olmak ne kadar mantikli acaba.bu ülkede 1 mayis'i sadece istanbul'daki isciler ve taksim solculari mi kutlamali.konya'daki iscinin taksim'deki kadar buyuk bir organizasyonla isci bayramini kutlama hakki yok mu.eger 1 mayis eylemleri cok rahatsiz etseydi hukumeti hicbir yerde kutlanmasina izin vermezdi.bazi seylerin duzeltilmesinin yolu taksim'de slogan atmak degil herkesi bilinclendirip tek yurek direnmek.