1. amerikan ve alman elçiliklerinin duyurularını terörden korunma amaçlı kullanan bir millet olduk.
    en azından bazı yaşamlar bu şekilde kurtuldu diye seviniyor hale geldik.
    bu sefer sadece 5 ölüm var diye daha az önemsemeye başladık.
    her patlama olduğunda ailemiz ve dostlarımıza bir şey olmuş mu diye panikle yaşamaya başladık.
    devlete zerre kadar güvenimiz kalmadı.

    çok merak ediyorum bu sefer ne şekilde kınayacaklar.
  2. oysa ki hiçbir ideoloji, hiçbir toprak parçası ve hiçbir iktidar, insan hayatından daha önemli olmamalıydı. bir insanın ölümü, savaş esnasında dahi olsa, haklı bir sebebe dayanamamalıydı. hiçbir intikam, başkasının ölümünün sebebi olmamalıydı. bunca yıldır savaşarak hiç yol alamadık. sadece insanlar öldü! o kadar. ilk zamanlar umutluydum çünkü savaşarak bir şeylerin değişmeyeceğinin farkına varıldığını sandım ama yanılmışım. hala daha ne bizi yönetenler ne de terör estirenler bunun farkında değiller.
  3. kimse dile getirmiyor ama ülkede bir olağanüstü hal var. gerçekten ekonomi falan bozulmasın diye her şey normalmiş gibi davranmamızı isteyip ölüme sürüklüyorlar bizi. utanıyorum yahu çok utanıyorum.
    bozuk
  4. hadi bizler uyarıyla taksim'e gitmedik, oradaki esnaf ne yapsın? illa ki işini bırakıp her olayda kaçıp gidemeyecek kadar paraya ihtiyacı olanlar vardır aralarında... yazık. bu ülkeden bi' cacık olmaz.
  5. ne kadar yazı da yazılsa ne kadar düşünce de paylaşılsa boş artık. bitti. türkiye ölüyor. bombaların ardı arkası kesilmiyor. herkes çıkar peşinde. dünya çok kötü bir yer oldu. çok üzgünüm. gerçekten çok üzgünüm. haberi alır almaz yıkıldım. daha sonra radikale falan girince daha da yıkıldım. ay nı şey ler. ayni.

    saldırı - yayın yasağı - patlamanın faili - kınıyoruz - rahmet diliyoruz.

    13 martta da böyle oldu ondan öncekilerde de böyle oldu bunda da böyle oldu bundan sonrakilerde de böyle olacak. üzgünüm arkadaşlar. yaşanılabilecek bir yer değil artık burası
  6. bundan tam bir yıl önce çözüm sürece adı altında ülkemizde barış rüzgarları esmekteydi. artık ülkemizde silahlar susuyor, analar ağlamıyor diye algı yaratılarak halkın çoğunluğuna barışın geleceği inandırılmaya çalışıldı. ancak barış adımı için silahları susturan pkk doğudu ne yaptı? cevabı şimdi net şekilde veriliyor. pkk barış kisvesi altında yolları adım adım bomba doldurdu, şehirlere silah yığınağı yaptı, elini güçlendirmek için herşeyi denedi. peki karşı taraftan hükümet ne yaptı bunlara ses çıkarmadı. deniliyordi ki bunlardan hükümetin haberi olmadı. bu bahaneye sadece çocukların inanması lazım çünkü istihbarat adı altında bir yapın varsa mutlaka o bu tür yapılanmayı görmüştür ancak onlarda ses çıkarmamıştır. neticede o gün bu yapılanmaya ses çıkarmayanlar her kimse bugün ve daha önceki patlamalarda ölenlerinde sorumlularıdır. ölenlere allahtan rahmet diliyorum.
  7. biz özgürlüklerin teminatıyız diyen bu zihniyetin yasakçı anlayışından gına geldi insanlara artık, nedir bu her olay sonrası sosyal medyayı girilemez hale getirme, istiklal patlamasından beri sosyal medyaya erişemiyoruz, zaten millet korku içinde dışarı kalabalık içine giremiyor, evlerinden çıkamıyor sizin basiretsizliğiniz yüzünden, en azından sosyal medyadan bilgi alıyor, birazda eğleniyordu, bunudamı çok gördünüz millete, ayıptır yahu, nedir bu yasakçı zihniyet, amaç ne sosyal medyaya erişimi kesip milletin dışarı alışverişe çıkmasınımı bekliyorsunuz, heleki haftasonu bu kalabalık belirsiz ortamdamı, sizin beceriksizliğiniz yüzünden halkı neden devamlı surette cezalandırıyorsunuz, bu ne bir ne iki kaç oldu aynı şey, işinize gelmeyen bir olay veya haber olunca hemen rtükten yayın yasağı getir, milletin bilgi alma hakkına tecavüz et, sosyal medyanın fişini çek, kendince olayı soğutup unutturmaya çalış, ensar vakfında 45 çocuğa tecavüz eden yandaşınızı yayın yasağı gelince millet unuttumu sanıyorsunuz, bunların bir bir hesabı hepsi önünüze çıkacak çok uzak olmayan bir zamanda, bazı omurgasızlar ağababalarının devri bitince bu ülkede rahatça gezebileceklerini sanmasınlar, çünkü kimse bunlar kadar vicdansız olmadı bu ülkede, bir eşik vardı bizim vicdanlarımızda bir merhamet eşiği siz onu çoktan fersah fersah aştınız, hemde sabrımız hoşgörümüz çok çok büyükken, sizin ne kadar aşağılabileceğinizi defalarca gördük yaşadık, elinizden gelse yandaşlarınız dışında tüm vatandaşların yaşam hakkını elinden almakta biran bile tereddüt etmeyeceğinizi adımız gibi biliyoruz, o ortam oluşsa anında soluğumuzu kesersiniz, ağababalarınızın devri bitince, sanmayınki sizde hiç onlarla değilmişsiniz gibi davranınca kurtulabileceksiniz, herkes herkesi tanıdı artık, biz yapmayın etmeyin dedikçe siz zulmunüzü arttırdınız, kin ve nefret tohumları ektiniz hunharca, ayırdınız bir milleti ocu bucu diye, tefrika soktunuz aramıza, siz çocuklarımızın geleceğini çaldınız, siz masumlarımı katlettiniz, siz yetim hakkı kul hakkı yediniz, siz insanların en kutsal değerlerini kirli emellerinize alet ettiniz, siz islama en büyük düşmanlığı yaptınız, millet sizi görünce dininden soğudu, siz ülkenin tüm kazanımlarını bitirdiniz, siz sizin gibi düşünmeyen insanların yaşam hakkına değer vermediniz, her iki cihanda veballisiniz, devriniz bitince bu millet sizi sadece yüzünüze tükürerek bırakmayacak bunu bilin, çünkü siz vatana ihanet ettiniz.
  8. bilenler için taksim balo sokakta (jolly jokerin olduğu sokak) patlama olmuş. bu saatte olması enteresan ama zaten haberlerde başka bi noktaya giderken patladığı söyleniyor. akşam vakitlerinde olmuş olsaydı allah korusun
  9. son bilgilere göre 4 kişi hayatını kaybetmiş daha kaç kişiyi kaybedicez? , her yerden uyarılar gelmesine rağmen nasıl güvenlik önlemleri alınmıyor? aklımı kaçırıcam.
  10. faşist bir örgütün düzenlemiş olduğu bombalı saldırı.
    bugün de öldük çok şükür