1. bu kadar cehalet ancak tahsille mümkün sözünü kanıtlayan açıklama.
  2. geleceğin rektörü olna bir adamdan gelen sıçmık. bu mu yetiştiriyor yeni nesli. vay babam vay
  3. hep tünelin sonunda ışık var kurtuluyoruz diye sevinirken tır çıkıyor hepimizi yıkıp ezip parçalayıp geçiyor. rektörden de böyle açıklamalar gelecekse artık ümit yok demektir.
  4. "eğitim cehaleti alır eşeklik baki kalır" sözü tam bu adam için. hafız madem böyle düşünüyorsun neden yıllarca okudun, prof oldun? ünv. hocasının durumu buysa vay ülkemize.

    dünyanın hiç bir yerinde cehalet övülmez, bir tek bizde yapılıyor. nedeni de; malum parti cahillerden çok oy alıyor. iktidarda olsunlar da halk cahilmiş, memleket teknoloji, sanayi , bilim üretemiyor, cahillik batağında yaşıyormuş, hiç önemli değil!

    batsın sizin iktidarınız!

    bir de sabahattin zaim üniversitesi nedir? memlekette böyle bir okul mu varmış? giden öğrencilere yazık boşuna gidiyor. rektör yardımcısının vizyonu buysa, o okulun diplomasının çokta bir kıymeti yoktur.
  5. kendisi odtü uluslararası ilişkiler bölümü mezunudur.
  6. "entelektüel bir eğitim verdirmeyeceğim. bilgi, benim gençlerim için yıkımdır" diye yazan adolf hitler'i anımsatmıştır. ancak şaşırtmamıştır. zira anti-entelektüelizm, eğitim ve eleştirel düşünce düşmanlığı bütün karanlık rejimlerin ortak özelliklerinden birisidir.
  7. ben adam katılıyorum yaa... vallahi de katılıyorum billahi de katılıyorum. yani düşünün ki bir profesör, bu lafları söyleyecek yeterliliğe gelmiş.. nasıl korkmayalım şimdi biz eğitimli "cahil" sürüsünden? bu denli yıllarca okulları gereksiz yere işgal etmiş, devlet okullarında okumuş, tüm haklardan faydalanmış, taaa oralara kadar gelmiş adamların bu akıl almaz beyanlarından ve onların yanında saf tutan sözde eğitimli cahillerden nasıl korkmayalım biz.. adamın baş parmağı karşıyı gösterirken diğer üçü kendisi. ama o kadar kör ki, zihin fukara ki farkında değil.
  8. merak ediyorum acaba kaç kişi bu konuşmanin tamamini dinledi?
    çarpik eğitim sistemini eleştirmek için böyle bir retorik oluşturmuşsa, bu demece eleştiri getirenler ancak bu demecin hakliliğini ispatlamiş olacaktir.
    ya sandiğiniz gibi değilse ey "eğitimliler" ? önüne her konulani yiyen " okumuşlar" ? bir sorun kendinize, hiç konuşmanin tamamini dinleme zahmetine girdiniz mi?
    esas kaygi verici budur.
    t