1. derslerimin önümüzdeki günlerdeki yoğunluğundan ötürü çekildiğim turnuvadır.

    aynı şekilde ligden de çekilmek zorundayım malesef.

    sadece tek maç yapmış olsam da güzel bir tecrübe oldu, satranca başlayalı henüz 1 yıl bile olmamasına ve hiçbir taktik, püf noktası bilmememe rağmen.

    katılımcılara başarılar dilerim.
  2. popkinss 3-0 galip gelerek turnuvayı kazanmıştır. tebrik ederim kendisini.
  3. turnuvaya katılan herkesi tebrik ederim.
  4. şahsi kanaatim popkiss'in hile yaptığı yönünde. yakgul ile yaptıkları ısınma maçıyla turnuva maçı arasında bariz kalite farkı vardı.

    bence final maçı yakgul ve bir acayip adam arasında yapılmalı.
  5. öncelikle belirtmek isterim ki popkiss in oyunlarının neredeyse hepsini izledim. bilgisayar analizi yardımı ile hamlelerini inceledim. kendisinin final maçında yaptığı bariz hatalar var.

    bu demek değil ki popkiss kesinlikle hile programı kullandı yada kullanmadı. bunu zaten bizim tespit etmemiz imkansıza yakın.

    eğer ısrarla yardımcı program kullandığını düşünüyorsanız finali tekrar yaparız. bu sefer maçların hepsi canlı olarak izlenir.
  6. evet maçta hile yapılıp yapılmadığını tespit edemeyiz gerçekten fakat hile yapmış birisine turnuvayı vermenin turnuvaya leke süreceğini düşünüyorum. bu durumda lafı dinlenmeyen insan'ın önerisine uymamız gerektiğini ve yarı finalde popkiss'e elenen yakgul ile tekrar final maçı yapmamız gerektiğini düşünüyorum.

    peşinen not: yenilgiyi hazmedemedi gibi düşünmenizi istemem zaten yakgul ile yaptığımız 12 maçın sadece 3'ünde kazanabildim. yani final maçını tekrar yaparsak büyük ihtimalle kazanamayacağım ama burada önemli olan turnuvanın güzel bir biçimde sonlanması.
  7. popkiss hile yaptı lichess'te ban yemiş zaten böyle birini turnuva almamalı veya atmalıyız.
    zaten her hafta birisi bye geçiyor popkiss ile eşleşen bye geçen ile oynasın.
  8. 4.süne vesile olmayı planladığım turnuva. önerileri olanların kızıllandırmasını bekliyorum