1. her dönenin farklı bir tecrübe anlattığı üç haftalık süreç. bazısı -10°c'da kar küredi, bazısı yatağında içtima verdi falan.
  2. lisans sonrası 2 yıllık tecil hakkım 26 haziran'da bitmekte. ve ben süreç hakkında bir şey bilmiyorum. askerlik şubesine gidip sorayım dedim ama ismimi başa yazar 27 haziran'da askere gönderirler nemelazım diyerekten buraya yazayım dedim.

    öncelikle, yüksek lisans için öneri almak istiyorum. böyle kolay girelebilme ihtimali olan bir okul. veya pahalı olmayan garanti özel okullar var mı? ikamet istanbul.

    diyelim ki uygun yüksek lisans programı çıktı. en iyi ihtimalle eylül'de olacak kayıtlar. o vakte kadar askere alınma ihtimali var mı?

    bedelli askerlik çıkmasa bile en azında 2-3 yıl daha ertelemek adına, tecrübesi olan abi ve kardeşlerimden önerilerini beklerim.
    oz
  3. sosyal medyada canlı tutmak adına neden üst sıralarda olmasın dediğim başlık. 88 doğumlu cenabet neslin üyesiyim evet.
  4. bana bimer'e mesaj attırtan başlık. burada da üst sıralarda olmalı.
  5. herşeyin bir bedeli vardır diyenlerdenim. bunu söylerken vatan millet ruhu ile söylüyorum. kimse de eğitimden geçmek zorunda değil.
  6. ekşi sözlük adlı sitede çılgınlar gibi kavgası dönen bir uygulama. dikkat ederseniz hala çıkmadı arkadaşlar.
  7. şu linkteki habere göre duyumcular harekete geçmiştir. aralık sonu ocak başı beklemekteyiz.
  8. şu anda twitterda hashtag kampanyası var. #bedelliaskerlik ve türevleriyle herkes twitliyor. 4 sene de atmadığım twiti bir günde attım. varsa bedelli bekleyen veya çıkmasını isteyen lütfen destek olsun.
  9. çıksın, çıkmasın demiyorum da bedel 18bin tl falan diyorlar o kısma takılıyorum. kundaktakinden askerlik yüzünden vatandaşlıktan atılana kapsamı genişletelim, bedel de şöyle 20-25bin $ falan olsun.

    ben askerliğimi yaparken bedelli bekleyenler ekmeğe mama diyorlarmıştır. yapalı çok oldu anlayacağınız.
  10. #bütçeyedestekbedelliaskerlik ile twitterda destek bekleyen oluşum.