1. insanın normal zamanda yapmaktan kaçındığı; bulaşık yıkamak, odayı temizlemek, aranmayan akrabaları aramak gibi şeyler yapılır. hunharca uyunur, üst üste filmler diziler izlenir. bol bol sigara içilir, yürüyüşe çıkılır boş boş dolaşılır. ama bir arkadaş arayıp bişeler yapalım dese asla gidilmez çünkü ders çalışılıyordur. okuduğun şehirdeki akraban arayıp çağırsa gidemezsin çünkü başını kaşıyacak vaktin yoktur. insanın kendini en çok kandırdığı dönemdir herhalde bu haftalar.
    neyse geç oldu şimdi yatayım da sabah erkenden kalkar yazarım gerisini. 8 geç mi olur ya en iyisi 7 ye kurayım alarmı.
  2. finale çalışmamak.
  3. başka derse çalışmak. yani şöyle, normalde ben kısmı diff denk çalışmam, topoloji çalışacağım sürede kısmı dif denk, cebir çalışacağım zaman olasılık, olasılık çalışacağım zaman grup teorisi, kısmı dif denk çalışacağım zamanda da cebir çalışıyorum. topoloji'ye çalışmak öyle anlamsız ki bölümde yaptığım tek bilinçli şey topoloji'yi yaz okuluna bırakmak.

    (bkz: ders çalışırken era vermek) ne güzel başlıktı, di mi? çok beğenmiştim ben, ne zaman ders çalışacak olsam aklıma gelir.
  4. gördüğüm bir başlık (bkz: eski çizgi filmler) üzerine çizgi film izlemeyi eklemiş bulunmaktayım.
  5. ilham gelince çalışıcam. ehe.

    gerizekalı,o ilham asla gelmeyecek.sen neyin ilhamını bekliyorsun?
    hangi yörenin ilhamını bekliyorsun sen?

    hayırdır yani,tablo falan mı yapacaksın picasso musun sen?

    ya eşek gibi çalışılır,ya da eşeğin kendisi olunur,bu kadar.
  6. youreads güncel bölümünü yenilemek.
  7. zamanında doktora yapmamak için askere gitmişliğim var.
  8. mahallede top oynayan çocuklara saçma sapan taktikler vermekten tırnak makası belgeseli izlemeye kadar uzanan çok geniş yelpazeli eylemlerdir. hele ki uyku probleminiz varsa sınava son birkaç saat kala tavanı boş boş izlemek de bu eylemlerin içerisine dahildir.
  9. kütüphane düzenlemek, dolapları boşaltıp yeniden yerleştirmek hala ders çalışmak için zaman varsa çekmeceleri de boşaltmak.
    nedra