1. omnipaquenin iletisini okuyunca evet dedim paylaşmamak da hakkı gerçekten. ama hocanın fotokopiciye gönderdiği notu paylaşmamak nedir ya... ne kadar bencil ne kadar açgözlü hareketler bunlar.

    vardı bizde böyleleri. kendi de not çıkarmayıp bizim özetlere yanaşırdı bir de. utanmaz... hatta kütüphaneye ders çalışmaya giderken kitapları çantasına gizleyip oda arkadaşına "bahçeliye gidiyorum biraz içip dağıtcam" diyeni de gördü bu gözler.

    sonra bu tipler büyük adam oldu işte, kpssde 80-90 yapıp muşa tunceliye atandılar.... allah herkesin yolunu açık etsin ne diyeyim.^:haince gülesim de gelmiyor değil^
  2. muhtemelen en ön sırada da oturuyordur ama ne diyeyim hakkıdır.
  3. ders notu istemek gibi bir huyum yoktur ve bu tip öğrencilerle ciddi anlamda "sıfır sorun politikası" izlerim. sınavdan önce gider canım bana da anlatır mısın? hehe yaparım ohh. notla falan kim uğraşacak hem?
  4. bunu bana yapan elemana - aradan 6 yıl geçti- hala gıcığım.
    alt tarafı o haftanın notunu istemiştim gelemedim diye.
    gıcık.
  5. benim pek bi rekabet hırsım olmadığı için önüme gelene veriyorum notları (yazımı zaten okuyamıyorlar eheh) ha kimse de notlarını vermek zorunda değil ama ne bileyim yakın bir arkadaşımdan da istesem vermese falan bi bozulurum herhalde
  6. evine ateşler salınası, yuvası yıkılası öğrenci tipidir.
  7. çan eğrisi sistemi yoksa bencilce bir davranıştır. adam aynı sınıftayım diye yardım etmem mi gerekir demiş. mantığa bakar mısın? birisine yardım etmek için illa bi neden mi olmalı? dilenciye 1 lirayı da çok görür bu tip. aynı dünyadayız diye yardım mı etmem lazım ölsün banane der. ben çalışıyorum yoruluyorum o da yorulsun der.

    arkadaş bu mantığı anlamıyorum yeminle, ne zaman notum olsa dağıtırım (alışkanlık olarak notlarımın altına adımı soyadımı yazarım) bugün dahi fakültede tanımadığım insanlar adımı öğrenince "aa ben şu derse senin notlarından çalışmıştım sağolasın" der, mutlu olurum. allah aşkına bu kadar bencil olmayın. faydasını görürsünüz.

    edit : dönem boyu selam vermeyip vize final zamanı ilk defa not için konuşulması eleştirilmiş. yahu adam sana can dostu olalım demiyor zaten sadece notunu istiyor. aksi halde zaten arkadaşın olur. e arkadaşına da not vermiyosan zaten iflah olmazsın sen.

    mesele senin hiçbir şey kaybetmeden başka birisinin birşey kazanması, sen mutsuz olmadan başkasının mutlu olması ihtimalinin senin iki dudağının arasında olması. şunu yapmak için bir neden aramak, yapmamanın doğru olduğunu savunmak neyin kafası allah aşkına.
  8. milletin duasını alamadığı için hiçbir zaman sınavlardan istediği notu alamayacaktır.
  9. şu üniversitede en öne oturup her şeyi not alıp, hocaya her türlü soruyu soran öğrenci tipidir. asla notlarını paylaşmaz. yakın arkadaşın dahi olsa hep bir bahanesi vardır. tamam bende hiç derse gelmeyene ver demiyorum ama arada ders kaçırana da yardımcı olmak bu kadar zor mu? bu nasıl bir bencillik.
    bölümümde de bu tipte biri var hem notlarını vermiyor, hem kendisi derslerde yeterli başarıyı gösteremiyor. bari biz faydalanalım arkadaşım.

    edit: zaten arada ders kaçıranlar notlarını tamamlamak için istediğinde bile vermeyenlerden bahsettim.