1. üzerine elbette tartışılabilir, ancak bu hakkın sözkonusu olabilmesi için sanırım eşcinsel çiftlerin öncelikle evlenme hürriyetine sahip olmaları gerekir...
  2. hakkında çok yazılıp çizilmiş ama fikrimi belli etmeden duramayacağım.

    "her halükarda çocuğu doğurup bir köşede tek başına büyümeye terkeden hetero bir anne ve babadan iyi olan çifte verilmesi gereken hak. "
  3. eşcinseller ve eşcinsel olmayan destekçileri dışında kimse fikir beyan etmemeli.
  4. çok da garip olmayan bir haktır.
    izleyiniz, tatlılıktan geberecekler
  5. vardır.

    bunun üzerine edilecek laf yoktur.

    entelektüel ve vicdani bakımdan salatalıkla yarışan kesim bu doğal hakka dair konuşmayı çok sever, salatalık muamelesi yapıp tuzlayınız.

    edit: of of of, amanın. abi siz nasıl bu kadar geri kaldınız koca medeniyetten? tercih diyor adam. 'homofobik değilim ama ...' falan diyor. tabi lan manyak mısın ne homofobiği. yalnızca toplumda çoğalmasında sakınca gördüğün anormal insanlar onlar. nema problema.
  6. olmayan haktır. onlar da eşcinsellik yapmasaymış. pardon da bunların günahını neden heteroseksist bireylerin çocukları çeksin ki ?
  7. heteroseksüel çiftler kadar hakları vardır. aman ne gerek var yaaau onlar da çocuk yapmayıversinler diyenler çıkacaktır ki bunu salt fantezi ilişkisi olarak yorumlarlar. halbuki birbirine ömrünü adayan eşcinsel çiftlerden habersizler. ne yazık ki toplum olarak uzağız, çok uzağız. ve sığ kalacağız.
  8. normal bir ülkede böyle bir hakkı heteroseksüel çiftler kadar olmalıdır belki bilmiyorum ama en basiti türkiye gibi bir ülkede iki homoseksüel erkek tarafından yetiştirilecek bir erkek çocuk olmak dünyada cehennemi yaşamak olur. insanlar ufacık çocuklara bile hallenirken ve ceza almazken ailesi gay olan bir çiftin çocuğuna isteyen istediğini yapma hakkını kendinde görür. bunun dışında toplumdan dışlanıp ötekileştirilir ucube muamelesi görür. bu insanların hakkı olabilir ama bir çocuğa bebeğin böyle bir ülkede bu kadere razı etmek de vicdansızlık olur.
    wtf
  9. türkiye'de eşcinsellik hakkını getirdiniz de çocuk evlat edinmesi kaldı.
  10. mevzu özgürlükse vardır, ayrıca neden olmasındır.

    şu boyutu da unutmayınız fakat;

    türkiye'de ne yazık ki homoseksüel bir çiftin çocuğu, standart türk bakış açısı ve kültüründen izole değilse psikolojik sorunlar yaşayacaktır. bu ne kadar da canımı sıkıyorsa da durum böyledir.
    kuz