1. real madrid'in ev sahibi olmasının karşısında fenerhahçe ülker'in bu sezon en başarılı deplasman takımı olduğu gerçeği var. bunun yanında çok sayıda türk'ün final 4 biletlerini aldığını da unutmamak gerekir.

    tabi esas değerlendirilmesi gereken yıllardır avrupa basketbolunda yerleşik ispanyol lobisi. ev sahibi oldukları final 4'a ilk maçta veda etmek istemeyeceklerdir ki zaman zaman basketbol maçlarının seyri bir takım dış etkenler nedeniyle futbola oranla çok daha fazla değişebiliyor. tabi burada bizim başarımızı çekemiyorlar edebiyatına girmeyeceğim. obradovic kenardayken takımın da gireceğini sanmıyorum. zira bu elenmemiz yolundaki en somut adım olur.
    one
  2. fenerbahçenin şampiyon oluruna 2.80 ganyandan evin kirası basılır gibi.
  3. cuma günü final four başlıyor.
    final four takımları ve eşleşmeleri şöyle .

    laboral kutxa - fenerbahçe
    cska - lokomotif kuban

    yarıfinal maçları 13.05.16
    final ve 3.lük maçı 15.05.16 tarihlerinde oynanacaktır.
  4. önümüzdeki yıl küçük(!) bir değişikliğe uğrayacak olan avrupanın en prestijli basketbol turnuvası.

    artık hızlı hücumu durduran, topla tamamen alakasız faullere sportmenlik dışı faul çalınacak (2 serbest atış + kenardan başlama). devrim niteliğinde bir karar fakat beni asıl korkutan hakemlerin bu tarz durumları çok farklı yerlere çekebilme ihtimali. maçın gidişatına dahi etki edebilirler.

    sanırım sırada yugoslav faulü var..
  5. karton kağıda tükenmez kalemimle "basketbol maçları trt'den izlenir" pankartı yazacak kadar sevindirmiş haber. ersin düzen'in twitine ne kadar güvenilir o kısımda "bir acaba" açık kapısı bırakıyorum.
  6. alba 80- zalgiris 72
    fenerbahçe 92- nizhny 79
    pana 77 - barca 81
    laboral 74- cska 81
    kızıyıldız 89-maccabi 76

    bugün oynanan ilk beş maçın sonucuna bakarsak e grubu biraz karışacak gibi görünüyor. gecenin sürpriz sonucu kızılyıldız'ın maccabi'yi yenmesi diyebiliriz. içerdeki alba ve bu geceki maçı ileride arayabilir maccabi. barca ise sürpriz olmasa da zor bir işe imza atarak pana'ya karşı hem galibiyet sayısında hem de ikili averajda üstünlük sağladı. alba, zalgiris'i yenerek ilk 4 takibini sürdürmekte. bu grupta yarın oynanacak tek maç olan galatasaray-real maçında olası bir galatasaray galibiyeti grubu hepten karıştırabilir.

    f grubunda ise iki maçta da favoriler kazandı. fenerbahçe eksik (kolu kanadı kırık) nizhny karşısında rölantide bir maç oynadı diyebiliriz. cska ise laboral deplasmanında; maç sonunda tecrübesini konuşturdu. bu sonuç en çok anadolu efes'i iştahlandırmıştır. yarınki malaga deplasmanından alınacak galibiyet, laboral'a karşı ikili averajı elinde bulundurduğunu da göz önüne aldığımızda iki galibiyetlik bir maç nitelğinde. oly ise geçen sene 30 fark yediği milano deplasmanında ağır favori konumunda.
  7. yanlış görmediysem milano-oly maçının seremonisinde david moss i feel devotion'ı mırıldanıyordu. gs-real müsabakasında basketbolseverlerin helecanla beklediği şuacan 3:40 süre alarak 1 asist 1 ribaund üretti.
    mutlu
  8. i feel devotion!
  9. temsilcimiz fenerbahçe ülkerin 2014-2015 sezonu yarı finalinde bu akşam real madrid ile karşılaşacağı organizasyon.

    çok zor karşılaşma olacağı kesin. real madrid'in ev sahibi olmasının yanına klasik ispanyol lobiciliği/saha içi eyyamcılığı eklenince maç çok daha zor bir hal alıyor. bana göre fenerbahçe'nin avantajı ise kadro kalitesinin yanı sıra obradoviç gibi bir koça sahip olması. obradoviç'in zekası, tecrübesi ve oyun bilgisinin yanı sıra omuzlarında bulunan "en fazla euroleague şampiyonu olan koç" apoleti, ispanyolların saha içi/saha dışı baskısını boşa çıkartabilir. umudumuz real madrid'i geçmek. beklentimiz ise real madrid engelinin aşılması halinde şampiyonluk.