1. 5-10 dakikalık bir google araştırması ile "gerekli" olduğu sonucuna vardım. peki "etik" mi? bilemiyorum.

    konu hakkında bir kaç yazı; * * *
    ulgan
  2. aşırı empati sendromu diye bir şey varmış galiba ben ondan muzdaribim. bu dünyada şu an için en zeki varlık biziz diye her şeyin hayatına müdahale ediyoruz.sen o hayvanı sahipleniyorsun ona sokaktakinden çok daha iyi bakabileceğini iddia ediyorsun sonra da normal bir şekilde yaşamasına imkan vermiyorsun. ha aksini düşündüğünde o hayvan sokakta yavrusuna çok mu iyi bakacak belki ölecek ama güdülerine göre yaşıyor ve üremek istiyor.

    bence kısırlaştırmak etik değil. bence hayvanı sadece yemek için öldürmek de etik değil. (bkz: kurban) ama bazen aldığınız kararlarda etik hep ön planda olmuyor.
  3. insanoğlu gerçekten bildiğin virüs. kanımca dünyadaki en farklı virüs hemde. doğaya uyum sağlamak yerine doğayı kendine uydurma çabamız neredeyse sınırsız. daha kötüsü bu konuda başarılı olmamız!

    ha etik metik diyorsan onu kedine verdiğin mamanın içindeki ciğerin sahibi olan "kaz"a sor bence. kaz ne derse katılıyorum.
    h2o
  4. doğal alanı tahrip edilmiş hayvanlar için değil etik elzem bile olabilir. mesela kedi ve köpeklerin doğal yaşam alanı kalmadı. kışın bu hayvanlar hayatta kalabiliyorsa duyarlı insanlarımız sayesindedir.
  5. bir canlının doğasını değiştirmekte pek etik aranmaz gibime geliyor.
  6. etiğin allahıdır
    öyle ki bir kedi ya da köpek yılda ortalama 10 yavruya sahip olsa
    birini sahiplendirseniz
    diğer 9u sokak ve barınağa düşse
    acı çeke çeke ölecekler
    o sahiplendirdiğiniz bir tane de ya üreticiye ya dövüşçüye ya bir psikopata, en iyi ihtimalle sorumsuz birine denk gelecek, terk edilecek
    haliyle etiğin allahıdır
  7. insanların bu dünyaya yaptıkları hiçbir şey etik değildir, der; işin içinden bal gibi, mis gibi çıkarım.
  8. sen hayvanların tüm yaşam alanlarını yerle bir et, sonra o hayvanlar sokaklarda yaşam mücadelesi versin burada etik mi diye tartışalım di mi?

    bu sorunun cevabını kuzu etini gömerken düşün birde ne dersin.. o da hayvan değil mi?
  9. kendi uzerinde yapilmasini istemeyecegin hersey etik degildir.

    seni kisirlastirsam olur mu?
  10. frontal lobu biraz fazla gelişmiş primatlar olarak doğanın, hayvanların, canlı cansız herşeyin bizim için var olduğuna kanaat getirdiğimizden, diğer canlıların fizyolojik özellikleriylede oynama hakkını kendimizde bulmuşuz.
    ah şu kibir şu burnu büyüklük... sen kimsin ya sen kimsin ki başka bir canlının bi tarafının kesilip kesilemeyeceğinin etiğini tartışıyosun götü boklu primat seni, zaten böyle bir konuyu tartışmaya açıyorsan lütfen etikten ahlaktan bahsetme.
    aslında kimi kısırlaştıralım biliyor musun... bütün insanları, kısırlaştıralım ki şu dünya şu atmosfer, canlılar bi nefes alsın, zaten yeterince kendimiz dışındaki canlıların hayatlarının içine ettiğimiz yetmiyomuş gibi bir de kalkmış kısırlaştırmaktan bahsediyoruz.