1. resmen depresyon ayları, kim seviyor sahi? kendimi boz ayısı gibi hissediyorum kış gelince. hiçbir şey yapmayıp öylece uyumak isteği var hep bende.
  2. çünkü kendimi bir kar küresine ait gibi hissetmeyi seviyorum.
  3. hiç kar görmemiş biri olarak seviyorum sevmiyorum diyemiyorum çünkü benim yaşadığım yerde kış mevsimi yok sonbahar var sadece ama dün gece rüyamda kar yağdığını karla oynayan kediler gördüğüm için bi an önce gelsin diye sabırsızlanıyorum.
  4. yazın aksine daha çok sıcak anı biriktiriyoruz çünkü.
  5. yazılanlara ek; yeryüzünün damarlarına kan doldurur kış.
  6. çocukluğumdan beri bütün yazlarımı akdeniz ikliminin bunaltıcı sıcağında, özellikle mersin ve adana'da, bu şehirlerin dışında izmir'de geçirdim. insanın derisi kendine batar mı? o kaynar kazanın ortasına düşmüşsünüz gibi boğan nemde ve geceleri bile serinlemeyen yanar günlerin içindeyken yazı sevmeyi başaramadım. insanlık onuruna ters bir şeyler olduğu kanaatindeyim.

    bunca yazı kötülemişken söylemek gerekir ki, hayatımda gerçek anlamda kışı eskişehir'de tattım. kışın yorgan içinde yatmanın rahatlığı, paltona sarılmanın güzelliği var. şık giyinebildiğin bir mevsimden bahsediyoruz. bir de çay-kahve içmenin hazzı kışın başka oluyor, yazdaki gibi için darlanmıyor.

    teşekkürler kış mevsimi, özledik.
  7. çünkü mukemmel. çaresi var, kombiyi açarsın ve ev ısınır. yazin klimayi acarsin, çarpar ve sirtin tutulur...
  8. ankara ayazı mı; nemli, oturduğun yerde terleten, kendinden tiksindiren, nefes almayı zorlaştıran sıcak mı deseler düşünmeden ayaz derim.

    en azından çözümü var, giyinirsin, sıcak bişey yer içersin, varsa sevgiline sarılırsın ısınırısın ama sıcağın çözümü yok.
    klima ayarsız havayı soğutuyo yanarken birden üşüyosun kapatsan tekrar yanıyosun, soğuk bişey bardağa koyup odaya götürene kadar ısınıyor, birinin değil sarılması yanında aynı odada bulunması sıcak karbondioksiti havaya vermesine tahammülün kalmıyor
    wtf
  9. manitacığımın cebinde el ele tutuşmak için yeterli bir sebepti soğuk.