1. kanepelerin alt kısmına tırnaklarıyla tutunup örümcek gibi yürümesi. kanepenin bi ucundan diğer ucuna yatay şekilde yürüyor resmen örümcek kedi.

    uçan halı oynuyor bi de. bi halı silkelenmesi için çekiliyorsa onla birlikte sürükleniyor.

    uyurken dokununca da "hı" diyor, "hı".

    apartman kapısından gelenin ayak sesinden biz miyiz değil miyiz anlıyor.

    mahalledekiler ise k9 gibiler, bekçi kediliği yapıyorlar. dükkandan eve kadar insanı bırakıyorlar falan.
  2. odadan çıktım tam tuvalete giricem geliyor yüzüme bakıyor ve atıyor kendini yolun ortasına. bir de kuyruğunu bi oraya bi buraya sallamaz mı? basmayayım diye cambaz oluyorum sabahın köründe
  3. tanım: her kedide bulunan, sevimli, ilginç, yer yer anlamlandırılamayan davranışlardır.

    bir kedili başlığa daha hoşgeldiniz.
    kediseverini bol gördüğüm youreads'e bir de böyle bir başlık açılsın dedim.
  4. bir tanıdığımızın kapısını tıklatarak eve giren ve böylelikle evden birisi olarak yeni hayatına başlayan kedi zilli'nin de mensubu olduğu kedi davranışları türü.
    evde yana yakıla dolaştığını görmüşler zilli'nin, peçete bulup gitmiş mama kabının üstünü örtmüş. bi tane mamayı dışarı atmışlar gidip onu da örtmüş. bi süre sokakta kaldığı için mama mı saklıyor, bayatlamasın mı istiyor yoksa hamile diye yavrularını için geleceğe yatırım hesaplı mama mı istifliyor bilemedik. ama insanlardan da titiz bir hareket. ^::)^
  5. kuzenimin kedisi var. kuzenimden önceki sahibi yanlış beslediği için obez malesef. ortalıkta herhangi bir yiyecek görürse affetmez. kara lahana çorbası,aşure,baklava bana en ilginç gelenler.daha ilginç olanı süt ve ciğer yiyemiyor midesine dokunuyor arkadaşın. sen kedisin kendine gel demek istiyorum ona.
    mavi
  6. bizim pisi nin egosu yuksek nasil denir ortalikta prenses edalariyla dolasir. nerden farkina variyo bilmiyorum ama hakli .alt sinif kedilerin yuzune bile bakmaz. insanlari arkadasi olarak muhatap alir. o zaman bile arada kibirlidir . pet shop kedisi degil gayet evde bile yasamiyo .vahsi hayattanda kuzu gibi olmaktanda hoslaniyo bir disi olarak .oyle kirilgan bir pati atamayan tirsikda degil. bu yonleriyle cool ve ozgur olan kovboy tipi hayatini benimsemis olmali. ama o kadar cool ki birine benzedigini bilse kendinden vazgecerdi . cok celiskili bi yazi yazdim .bi prenses, bi kovboy. iste ilgincligide buydu.
  7. ilginç davranış denilebilir mi bilmiyorum da,ben avlanma şekillerine hastayım bu hayvanların.hani böyle sinsi sinsi geliyor gözleri kısıp,sonra birden atılıyor.bunu senin evdeki tekir de yapıyor,afrika savanindaki aslan da yapıyor,bayılıyorum.bir köpek öyle değil mesela.
  8. ayak yemesi. bu yüzden tüm çorapların ucu delindi bir ara çekmece yeniledik.
    bir de kanepenin kenarını öyle bir sahiplendi ki evdekiler hadi neyse dışardan gelen biri oturduysa üstüne zıplamak, suratına dalmak suretiyle insanı ordan kaldırıyor.

    bizimki de kağıt hışırtısı delisi ve ısıracağı yeri yalıyor. ^:swh^
  9. oyun oynarken kendi kemiğini kırması.
    şu taşınabilir seyyar merdivenlerin tepesine çıkıp çıkıp aşağı atlaması.^:benim değil valla başka birinin kedisi^
  10. oğlan sabaha kadar yorulmasın diye bundan sonra bulaşık süngeri, alüminyum folyo ve kağıt havlu parçalarını yatağıma bizzat yerleştirip uyumayı planlıyorum.