1. bana biraz manasız gelse de bunu ortamlarda çok dillendirmiyorum, çünkü bi düşününce para verip bir hayvan alıyorsun, islami usullere göre kestiriyorsun, yoksullara dağıtıyorsun onlar da et yiyor.. buraya kadar iyi güzel hoşta sanki fakir bir insanın birinci önceliği et yemekmiş gibi.. yani bi düşünsenize çocuğunu okula gönderemiyor belki, belki elektrik-su faturasını ödeyemedi, belki evine bi ekmek alacak parası anca var sen gidiyorsun bayramda "al bi kilo et" falan.. yani etten sağlanan her türlü besin içeriği sebze ve baklagillerden de sağlanabiliyor. et bu kadar mı birincil bir ihtiyaç.. o yüzden bana kalsa bu günlerde durumu gerçekten olmayan birinin gerçek ihtiyaçlarını karşılarım.

    edit: şu an hayatımda daha önce görmediğim bir akrabamın evinde hayatı ve varlığımı sorguluyorum.. buralardan selam olsun
  2. kesinlikle desteklediğim olmazsa olmazım olan kutsal bayram
  3. bayram namazı
    bayramlaşma
    kaçan hayvanları kovalama
    hayvan kesimi
    beraberinde yaralanmalar
    et doğrama
    et pişirme
    toplu yemek yemeler
    baklava yeme
    kurban bayramı haberleri
    kapanış.
  4. amaç kan dökülmesidir. "tanrıların kurban isteği" insanlık tarihi kadar eskidir. putperestliktir. fakirle fukarayla alakası yoktur.
  5. konuyla ilgili bişeyler yazacaktım lakin daha öğrenme aşamasında olduğumu farkettim..sadece şunu yazabilirim şimdilik..kan dökmenin bayramı olamaz.
    zahle
  6. tüm inanmayanların vejetaryen olduğunu öğrenmemizi sağlayan bayram.
  7. daha geçenlerde çin'deki festival için "biz tavuk, hindi, koç, inek kesince oluyor da köpek neden olmasın? karışmayın adamlara" diyen ben bu bayram da sığırı ellerimle parçalayıp sinirlerini temizlemesi için babama teslim edeceğim. sonra o et kavurmaya dönüşmesi için anneme gidecek, etin içine kasaptan ayrıca alınan 2-3 kilo iç yağ da karıştırılıp ortaya çıkan şeye ekmek atılacak. ovv yeaaah
  8. arkada gözü yaşlı inekler koyunlar bırakan toplu katliam. geçen yıl pekindeki köpek festivalini her yerde eleştiren insanların buna aynı tepkiyi vermemesi ikiyüzlü geliyor. et yerim ama hiç bi kurbam etini yemedim. eğer amaç fakirlere yardım etmekse ihtiyaçlarını karşılayacak para ver adam kıyafrt yakacak odun ya da aylık mutfak alışverişini yapsın dana sırt kuzu gerdan yemeyi versin
    wtf
  9. binlerce yıl önce bir adamın karnının acıkması ve et yemek istemesi sonucu bir hikaye uydurması sonucu oluşmuş karın doyurma bayramı.
    ama çıkıp da burda cinayet bayramı falan da diyemem. dünyada insana değer verilmiyor hayvana mı verilmesini bekliyorsun.
  10. gökten koyun indiğine inananların kutladığı olay. insan gerçekten hayret ediyor.