1. insanların biraz daha iğrençleştiği aç gözlülüğün biraz daha arttığı bu günlerde ilginçtir ibadet eden sayısı çoğalmaktadır.
    hoşgörü dini olan müslümanlığın hoşgörüsüz geçtiği koca bir aydır..

    yılın 11 ayı içki içen insanlarımızın 1ay boyunca içmemesi ve sanki hiç içmemiş gibi yapması da bir o kadar gariptir.(*:allahın gününü ayırmak) hatta hatta bazı insanlar tanıyorum ki bu bir ay boyunca içmeyip evinde bira ve şarap mayalıyor.

    tutulan orucu bile, kuran dan doğrusunu okumayıp televizyondaki hocanın dediği gibi yapan milletimiz halen ezan ile oruca başşlayıp ezan ile oruç açmakta , ama olsun bizim okumamız yok ki nede olsa kuran arapça.
    akşam olunca da sofrayı ölümüne doldurup yiyemiyceği kadar yemek yapan ve her zaman ilişkinin bozuk olduğu yaşlı komşuya gönderilmeden çöpe atılan yemekler tuzu biberidir ramazanın.
    sahurda çalan davul (*:en sevdiğim) en çok ta bunu anlamakta güçlük çekiyorum (hani koca gün aç ve susuz gezip ağız kokusunu millete koklatmayı ve oruç tutmayanı aşşağılamayı geçtim) ben gecenin 02:30'unda inanmadığım bir dinin sahibi olmadığı bir geleneği yüzünden uykumdan oluyorum ve bunu dillendirirsem ben suçluyum.. ne güzel hoşgörü...
  2. fakirleri anlamak için yapıldığına inanılan islami ibadet ayı.