1. 8 nisanda yayın hayatına başlayacak can yayınlarının spor dergisidir.
  2. kendisini, insanları sorularıyla rahatsız eden bir at sineği olarak tanımlayan bilinen ilk filozoflardan. idamından sonra kendisini kaçırmak isteyenlere karşı verdiği olumsuz yanıt, anayasal düzene ve hakim otoriteye karşı direnme hakkını kullanmama açısından sorgulatıcıdır. birçok insan onun yerinde olsa arkasına bile bakmadan kaçardı ancak o bunu reddetti. senelerce yaşadığım, tabi olduğum devlete ve yasalara şu anda aykırı davranmam yanlış olur diyerek idamını beklemiştir. hayatını erdem ve bilgelik üzerine kuran bir insan için şaşırtıcı olmayan bir hareket.
    ae
  3. platonun devlet kitabında ölümü o kadar sarsıcı bir şekilde anlatılmış ki okuyunca bir süre olayın içinden çıkamıyorsunuz.
  4. var olmayan bir insan bana göre.platon açıkça söylemekten kortuğu şeyleri sokrat yazdı diye yedirmiştir.tabi "sen kimsin lan taraam?" derseniz haklısınız.
    hutz
  5. adli olarak ilk savunmayı yapan kişi olarak kabuk edilir.
  6. "sorgulanmamış bir hayat yaşamaya değmez" sözüyle hayatımı değiştiren filozoftur.

    çok basit ve klasikleşmiş bir söz olarak gördüm bu sözü senelerce fakat sonra farkına vardım ki sorgulama eylemi çok derin ve çaba isteyen bir uğraş. yaptığımız her şeyi sorguladığımızda bunun çok iyi farkına varıyoruz.

    dekart gibi sonunda düşüncenin varlığı ile kendi varlığımıza ulaşmamız gerekmiyor. sadece alışkanlıklarımızı ve davranışlarımızı bile neden yapıyoruz diye sorguladığımızda hayatımızda büyük değişiklikler meydana geliyor.
  7. baldıran zehrini kendi isteğiyle fondipleyen düşünür kişi
    kuz
  8. felsefenin neleri bildiğinin bilmek olduğunu söyleyip ağır felsefe yapmış zamanın en zeki insanlarından biri olarak düşündüğüm filozof.
    mert