• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (5.94)
suicide squad - david ayer
dc comics'in suçlulardan oluşan "intihar timi" , şeytani bir planı engellemek için hükümet tarafından bir araya getirilir. harley quinn'in beyaz perde siftahı yapacağı filmde batman ve joker gibi tanıdık yüzlere killer croc, deadshot, katana vb. eşlik edecek.


  1. dc filmlerini sevemiyorum hep bir karanlık bir ciddiyet var ama bu filme harley renk katmış resmen sadece harley ve deadshot için izledim.
  2. https://www.youtube.com/watch?v=A0E5oRudDA4

    güzel bir oyun da yayınlamış film. film oyunları (ücretsiz, promosyon tarzı olanlar) genelde ufak tefek, oynanmaya değmez olur ama bu gayet başarılı. harley quinn dahil 3 karakteri yönetebiliyorsunuz.
  3. beklentimi karşıladığını söyleyemem ama bundan iyisini yapmakta her baba yiğidin harcı değil. filmi izlemesini beklenen kitlenin bir çoğu buradaki karakterlerin bazılarını tanımıyor. karakterleri tanıtıp sonra konuya girmek ardından devam filmi için yaratıcı bir son hazırlamak. 3 ya da 4 saatlik bir film ile bunlar ancak yapılabilir diye düşünüyorum. bütün bunları düşündükten sonra filme körü körüne beklentimi karşılamadı, izlemesenizde olur demeye vicdanım el vermiyor.
  4. böyle eğlenceli arakdaşlarla boşa zaman geçirmek için izlenir.
  5. film standart bir aksiyon janrında, süper karakterlerden oluşan ekiplerin gözde olduğu dönemde yapılması gayet mantıklı. izlediğinde de bekleneni veriyor haliyle, hatta ciddi bir konu/karar tartışılırken, kadraj harley quinn'de sabitlenince 'aha şimdi saçma bişe söyleyecek ve bu komik olması gereken bir replik' diye düşünmeme neden olacak kadar bekleneni veriyor. tabi o düşüncenin üstüne ne söylerse söylesin, komik olmasından ziyade yavan bir etki bırakıyor.

    filme kötü de güzel de diyebiliriz, bu tamamen nereden baktığınızla alakalı. sanat filmi beklentisiyle salona girdiyseniz, dünyanın en kötü filmi bile diyebilirsiniz. ha şöyle güzel güzel kafa yormadan bir hollywood filmi izliyim diye salona girerseniz, tamamen tatmin olmuş bir şekilde çıkabilirsiniz salondan.
    kimbo
  6. öyle marvelmiş yok dc imiş hiç alakam olmadığı için bayağı olaydan bi haber gittim ve çok sevdim. insanlar şöyle kötü böyle berbat diyince hiç gidesim gelmemişti ama izleyince harley quinn cosplayi yapmak istedim resmen. tabii bu filmden sonra her yer mal gibi hq doldu o yüzden şeyedemiyorum. olaydan zaten bi haber olan ben gibi bir beklentisi olamayanlan insanlar için harikuladeydi.
  7. olmamış sıkıldım izleyemedim.
    kucf
  8. tek kelimeyle özetlemem gerekirse "wasted"ı seçerim. "suicide squad" fikri harcanmış adeta. israf edilmiş, yazık edilmiş. hadi film sıkıcı. hikaye örgüsü falan uyku getiren cinsten ilerliyor. kötüler sıkıcıdır tarzında bir mesaj vermek istemişler sanırım lakin o villain diyaloglarının bu kadar sıkıcı ve sıradan olmasının başka yolu yok.

    dc bunun böyle yayınlanmasına nasıl izin verdi anlamadım ama harley quinn'in deli olması lazım salak değil. filmdeki harley quinn'i cosplay yapan sıradan bir kızmışcasına izleyince taşlar oturuyor biraz.
    jokeri de klasiğin dışına çıkaralım demişler sanırım ama martı kostümü giymiş batman misali bi kafa karışıklığı yarattı bende.
    deadshot'a gelirsek. deadshot, deadshot olalı bu kadar pussy bir karakter olmamıştı teşekkür ederiz dc. karakterin karizmasından geriye bir kostüm bir maske kalmış.

    sonuç olarak, film imdb'de 6.5 almış. bu 6.5'un %50si film ve karakterlerin isimlerinin telif hakkından, %20si jared, will ve margot'un oyunculuğundan geliyor. sadece kalan %30 filmin içeriğinden. siz hesaplayın filmin adı ve karakterleri sıfırdan yaratılmış olsaydı kaç alırdı.
    bozuk
  9. will smith hatrina izledim. mantik hatalari dolu film. eeeh.