1. basit bir hastalığa yakalanıp hemen hastaneye gitmesine rağmen ölen bir yakını için de hastalığa yol açan bakteriyi suçlamaz, kendisini tedavi etmesi gerekenleri suçlar. doğru mudur bu yaptığı? elbette. biraz düşünmek yeterli aslında.
  2. teröriste gerilla, kendisine solcu der fakat farkında değildir kendisi bir nazi sempatizanından daha faşisttir.

    edit: bu entry terörist sevicileri kızdırmıştır.
  3. fransada veya diğer yerlerde patlayan bombalar için aynı eleştiriyi getiremez bu durumda kahrolsun terörizm derler. birde bunlar için masum insanlar ölürken ölenlerin siyasi görüşü katilin siyasi görüşü ve tarafı çok önemlidir buna göre cephe alırlar.
  4. bunu dile getirdiğinizde sizi akp'li olmakla suçlarlar.

    bomba patlatan adamın cenazesine giden sözde milletvekilini belki de kendi oylarıyla oraya sokmuştur ama bunu konuşmaz. kabul edelim ki bu tür olaylarda devlet her zaman suçludur. çünkü devlet vatandaşını korumakla, yaşatmakla görevlidir. halk yaşaya, devlet yaşaya. tabii ki eleştirilmeli ama hırsızın hiç mi suçu yok misali tüm suçu akp'ye veya mit'e kesmek de olmaz. sonuçta haberlerde bombalı araçların yakalandığını falan da okuyoruz.

    ben şahsen gerçekten de herkesin elinden geldiğince bunları önlemeye çalıştığını düşünüyorum.

    danışıklı dövüş olduğunu iddia eden youserlar var. ben öyle olmadığını düşünüyorum çünkü akp kanadından yapılan açıklamalar hiç profesyonelce değil. yani panikle, ne diyeceğini bilemeyerek yapılan konuşmalar gibi geliyor bana. bence onlar da korkuyorlar. yoksa çok da güzel algı yönetimi yapılan konuşmalar dinlerdik. şu an nereye saldıracağını, durumu nasıl yöneteceğini bilemeyen bir akp var.

    kaldı ki algı yönetimini hala sözde solcular yapıyor. birden şuralarda da bomba patladı haberleri çıkıyor. yok şurda kimyasal silah kullanıldı haberleri çıkıyor.

    edit: bugünkü haberlere göre patlamadan ışid sorumlu gözüküyor. söylediklerimi değiştirmiyorum çünkü aynısını ankara'da yaşadık.
    bir diğer nokta da şimdi patlamayı ışid'in yaptığı öğrenildikten sonra ışid'e sallanmaya başlanır. pkk yaparsa devlete sallanır, ışid yaparsa ışid ve devlete sallanır. şimdi bunu normal karşılamamı beklemeyin lütfen.
    serin
  5. ilginç bir muhalif tipi. büyük ihtimalle barış için pkk'nın siyasi kolu olan hdp'ye oy verir. bombayı patlatana laf atmaz ama cumhurbaşkanından tut, başbakana, mit'e, tsk'ya kısacası devletin bütün yönetim kollarına laf atar.