1. en başta eğitim, sonra gerisi gelir. sistem bizim ülkemizde sadece devlet dairelerinde karşımıza çıkan sorunların üzerine atıldığı bir kavram. ne zaman işiniz uzasa size 'bekleyin, sistem çöktü' denir. bu her devlet dairesinde, bankada, kamuya ait her yerde karşınıza çıkar.
    aslında sistem gerçekten olsa, eğitimde, bilimde, siyasette akla gelebilecek her şeyde işlerimiz aksamadan yürür, sağlıklı insanların oranı (psikolojik ve fiziksel) şuankine oranla çok daha fazla olurdu.
    çoğumuz devletin bizleri angarya işlerle uğraştırmaktan zevk aldığını düşünmüştür. işleri internet ortamına alıyoruz derler, yine de sizden tasdikli belge isterler. herşey yine defterlere el yazılarıyla kaydedilir vs.
    kısacası sistemden anladığımız bu oldukça daha çok katedecek yolumuz var demektir.
  2. türkiye'nin konuşulacak sorunu kalmamıştır. hemen hemen hepsi konuşuldu zaten. türkiye'nin çözülecek sorunları var. konuş konuş nereye kadar.
  3. konuşarak bir şeyi halledemediğimizi göremeyen kişileri görmemi sağlayan başlık.

    çözüm odaklı derseniz eğer (bkz: nitelikli eğitim)

    şuanki eğitim seviyesinin yerlerde olduğunu söylememe gerek yok. ya da uğraşamam diyorsanız cahil kesimin veya nitelikli insan denilen kesimin ülkeden gitmesi olacaktır. o zaman bir taraf mutlaka mutlu olacaktır
  4. "cahilsin okur öğrenirsin, gerisin ilerlersin, adam yok yetiştirirsin, paran yok, çalışır kazanırsin. her şeyin bir çaresi vardır ama insan bozuldu mu bunun çaresi yoktur." ahmet hamdi tanpınar

    bizde çözülmesi gereken tek mesele ahlak meselesidir. bu şark kurnazligini, çakalligi, güce tapıp zayıfı ezmeyi, cehalete methiye düzmeyi birakmamız lazım.

    bunu nasıl yaparız onu bilmiyorum işte.
  5. insan hakları ve eğitim sorunları, bunlar arasında belkide en başta olanlar. en önemlilerinden biriside konuşma sorunumuz var.
  6. mesnetsiz tarım politikalarının yanında sanayisinin de değer üretmiyor olması ve en basit hammaddelerini bile saçmasapan ülkelerden satın almak zorunda kalması.işte sırf bu yüzden gelecekte kuvvetle muhtemel karşılaşılacak olan ambargo, sanayimizin çökmesine ve yokluğun allahını yaşamamıza neden olacak.
    lvssr
  7. konuşulması gereken sorunlarımız olduğu gerçeği.
  8. bunu yapmak için seçilen adamlar daha çok sorun üretiyor malesef.
  9. 1. liyakatsizlik
    2. ahlaksızlık
  10. dizi süreleri 45 dakikaya düşürülsün. şu anki süreleri türkiye için büyük sorun.