1. efsane açıklama , nasa dediğin kurum 1966'da sovyet rusya üzerinde ses katının 3ü hızıyla casus uçak uçuruyor 1969'da uzaya çıkıyordu ama nasa kim ki zaten. veysel bey direk allah'a yakın , namazı niyazı yerinde , bir lanetullahı aleyhim dese tüm uydular düşer , nasa işsiz aşsız kalır. vayy babamm.
  2. bizim hükümetten uzun metrajlı komedi filmi olsa oscar kazanır. herkes kendi kafasına göre atıp tutuyor, biri ordan nasa'ya dikleniyor biri ab'ye peşkeş çekiyor. otur, seyret.
  3. ulan hadi biz alıştık da yabancı basına sızarsa bu iyice tashock malzemesi olacak memleket ya.
  4. bir arkadaşımla girdiğim tartışmada, bu sözü nasanın tüm faaliyetleri için değil de sadeec hava tahmini için olduğunu söylemişti. ne kadar doğrudur bilemem ama çıkıp da nasadan iyiyiz demek 5kg tashock ister.
  5. tabi canım veysel eroğlu bakanımız haksız mı yani ? bizim cübbeli hocamız var seyar, ayaklı 'nasa' maşallah bide oturan 'nasa'mız var adnan oktar hocamız inşallah ara onları sana evrenin sırlarını kedicikleri ve nurileri ile kafa kafaya verip beş dakkada önüne seriversinler ..!
    (bkz: cübbeli ahmet nasa salaktır)
  6. nasa'nın keşke adam yerine koyup cevap vermeseydi dediğim açıklamadır.
  7. hızlıca yunanistan'a mal etmeliyiz. veysel eroğlu, great politician of hellenic
  8. meteoroloji konusuna da açıklık getirmek gerekir.

    meteoroloji tahminleri "model" denilen oldukça karmaşık algoritmaların süper bilgisayarda çalıştırılasıyla elde edilir. her babayiğidin harcı değildir yani.

    bu modellerin en meşhuru ortak bir avrupa fonuyla çalışan ecmwf, amerikan kaynaklı gfs, ingiliz ukmo'dur. kanada'nın, rusya'nın, japonya'nın da kendi geliştirdikleri modelleri vardır.

    türkiye'nin yoktur. ecmwf günde iki kere yanlış hatırlamıyorsam 5 kilometre çözünürlüklü hava tahminleri yayınlar. bizim meteorolojimiz, ecmwf'den bunu satın alır. yani türkiye'nin kendi başına hava tahmini yaptığı falan doğru değildir. yapılan en fazla ecmwf çıktılarını yorumlamak olabilir çünkü hiçbir hava tahmini mutlak kesinlik taşımaz. ecmwf de "aha budur" şeklinde bir tahmin yayınlamaz. 50 adet senaryo yayınlar. bu senaryolar arasından bir tanesini ana senaryo olarak adlandırır, yani gerçekleşmesi daha muhtemel senaryo gibi. bizim meteorolojinin yaptığı şehir merkezlerinin spesifik konumlarına göre veya ecmwf modelinin öngöremeyeceği deniz etkisi yağışları gibi olayları hesaba katarak ecmwf tahminlerinin ince ayardan geçirilmesi olabilir.
  9. nasa da kim dediğine göre gerçekten nasa nın ne olduğunu bilmiyor. zaten biliyorda bu sözü söylüyorsa durum daha vahim ..