1. daha öncesinde var mıydı tam hatırlamıyorum ama şu sıralar türkiye başlığının kısa açıklamasında "ortadoğuda bir ülke yazıyor. biraz zoruma gitti evet.
    abi
  2. ben hayatımın bir dönemini sadece wiki okuyarak geçirdim. öncesinde ve sonrasında da sürekli hayatımdaydı. yasaklı olması, erişemem beni çok üzüyor.

    ekleme: anadolu asia minor^:küçük asya^ olarak geçer.
  3. anlamaz ki nereden anlayacak daha cümle kurmayı bilmeyen adamlar, "ğ" yazmasını bilmeyen adamlar ne anlasın wikipediadan. onlar için wikipedia ilk okul öğrencilerinin ödev yapmakta kullandıkları bir site belki de. ne demişti zaten "bu bilişim fazla kafa yorırsan sıyırırsın".
  4. batıda birkaç yüzyıl önce başlayan devlet-birey çatışmasında bireyin mutlak zaferini görüyoruz. bizde ise hala devlet kavramının soyut, insan yapımı, çok da matah olmayan bir kurumdan ötesi olmadığını 21. yüzyılda anlaşılabilmiş değil. bu zaten bildiğimiz bir gerçekti lakin iş daha vahim bir hal aldı ve bir ideoloji/zihniyet/parti devletle özdeşleşti. yani bir partiye getirdiğiniz eleştiri devlete getirilmiş bir eleştiri halini aldı ki devlet de çok tabii eleştirilecek bir kurumdur, eleştirilmelidir, orası ayrı.

    wikipedia meselesi de bunun bir tezahürü. hükümet işine gelmediği için bir bilgi kaynağını yasakladı ve bunu devlet onurunu bahane ederek yaptı. bu zaten apaçık bir aldatmaca zira mevzu tc devleti ile değil iktidar ile ilgili ki zaten devlet ile ilgili de olsa değişen bir şey olmazdı, bilgi alma hakkı engellenemezdi. tabii bu medeniyetten nasibini almış toplumlarda geçerli.
  5. arabistandan girebiliyorum ama türkiyeden giremiyorum. bu da bizim ayıbımız olsun.
  6. kapalı olduğu dönemde çok şey değişti. bir bilgi araştırırken yazılı kaynak araştırması yerini videoculuğa bıraktı. o nasıl yapılır bu nasıl yenir derken bu videoculuk reklamcılık tarafından ele geçirildi. şu anda bir bir bilgi araştırmaya başladığında . youtubea giriyorsun, önce bir reklamı izliyorsun en az 6 sn, sonra youtube soytarısının introsunu seyrediyorsun, sonra videoda geçen süreyi artırmak için yapılan gevezelikleri dinliyorsun. eğer sabrın kalmışsa arada bir bilgi tanesi bulup uzaklaşıyorsun. tamamını hızlıca tarama şansın olmadığı için gafil bir vaziyette çeşitli taciz ve kullanılmalara maruz kalmış oluyorsun.

    wikipedia öyle mi? değil, iyi ki açılmış umarım yazılı kaynak araştırmasına tekrar öncülük eder ülkemizde.
    abi
  7. poff...zaten açıktı ve kapalı açık hali daha iyiymiş muhalefet etsekte sonradan anladık.

    onlara da önlem alınmasın diye evet yasak vah vah, tüh tüh diyorduk. çatır çatır giriyorduk hepimiz. hatta baktım ki karışan eden yok, kimsenin umurunda değil link bile vermeye başlamıştım ben artık kapalı açık halinden.

    yine hatta ben onu da, youtube'da yine yasaklasınlar istiyorum. aptal saptal yorumları ve yazılarıyla her lafın içinde ki insanımızı istemiyorum naçizane ben. ^:swh^

    en iyi türk uluslar arası internet platformlarında olmayan türk. ^:swh^

    bu nickimi ilk defa kullanmaya başladığım imgur'dan da bizimkiler gittikçe çoğalmaya, çin ordusu gibi doluşmaya başladıkça soğumaya başlamıştım. onedio benim içeriklerimi kaynak göstermeden, sakalımı atmadan kullandı kaç kere. bir postum şikayetler sonucu moderasyonca front pageden kaldırılınca da post atmayı bıraktım. postum silinmedi, bu ikisi farklı şeyler. tr ilaç ve tıbbi cihaz kurumu yasakladı sonunda. bizimkilerin geldiği yer bozulmaya başlıyor.

    her neyse; birden fazla farklı yöntemlerle giriyorduk ve evet kullandığımız yöntemlerin hiçbiri yasa dışı değildi. ben de bir kısmı için yasa dışı olabilirler diye düşünüyordum ama geçen ay bu konuda çalışan teknik yönden bilgili bir arkadaşım yasa dışı olmadıkları yönünde bilgilendirdi beni.

    yine de fazla yaymayalım derim. onlara önlem almanın da yollarını aramaya başlayabilirler.

    ekleme: reis, wiki'yi ve youtube'u yine yasaklarsa oyumu ona vereceğimi ve iki de mitinglerine gideceğimi ilan ettim zaten.^:swh^

    merak ediyorum zaten ak parti mitinglerini. gözlem amacıyla gitmeyi düşünüyordum. pop konserine gittim lem ben gözlem amaçlı. bir ak parti mitinginde bir ağacın üzerinde beni görürseniz tvde caps almayın sakın. ^:swh^
  8. entelektüel gözükmek isteyenlerin bir numaralı adresi.

    www.wikipedia.com'a girilir,
    bir konu seçilir ve başlığı aratılır,
    copy paste yapmadan önce 1-2 kelime değiştirilir ve kendi fikrileriymiş gibi başkalarına satılır.
    kıymetini bilmek lasım hehehe
  9. tam anlamıyla güvenilir bir site değildir. çünkü bizdeki interaktif sözlükler gibi okur katkısıyla gelişen bir yerdir. bu nedenle mesela akademik çalışmalarda kaynak olarak kabul edilmez. ama varsa eğer maddelerin altındaki dipnotlar güvenilir kaynaklardır.