1. kastedilenin kötüye giden bir türkiye olduğunu düşünürsek; yurttaş olarak kimi zaman üzüldüğüm ancak şaşırmamızı gerektirecek bir durumun olmadığı olguyu ifa eden kavram. türkiye cumhuriyeti devleti kuruluş yılından bugüne kadar mevcut toplum yapısında köklü bir değişim hiç geçirmedi, avrupa da kanlı devrimlerle kazanılan seküler devlet ilkeleri ve çağdaş anlayış, ülkenin kuruluş yıllarında ancak küçük bir aydınlar grubunun idealleri çerçevesinde halk adına paye verilmeye çalışıldı. biz o devrimi hiç yaşamadık, o aşamayı geçirmedik. dolayısıyla bu devletin insanlarının hiç ulaşamadığı o bilinç seviyesi ve idealler, bazı dönemin siyasilerinin hedefleri doğrultusunda hep bir yanılsama olarak kaldı. şimdi ise toplumun o geri kalmış fikirlerini ideoloji olarak benimsemiş mevcut hükümet, bu insanların içselleştirebilecekleri ve aralarında duygusal bağ kurabilecekleri suretlerinin edimleriyle, bizi 'yeni türkiye'ye tam gaz götürmekte.
  2. yeni türkiye; bozguncuların ve de bağnazların,akıl tutulması yaşayan gafillerin ülkesidir. Irakta katledilen milyonlarca insanın kanından dolayı kendini ve ülkesini mesul görmeyen, suriyede cehennem köpeklerine mühimmat taşıyan muktedirlere dur demek bir yana 'ölümüne arkandayız' mesajları veren sözüm ona muhafazakar sapkınların ülkesidir yeni türkiye.

    Yeni türkiye insanının profilini en iyi yansıtan video/resim/belge nedir diye soracak olanlara göstereceğim ilk video da şudur zannımca :

    yeni türkiye muhafazakarı
  3. keşke avusturalya, kanada veya almanya eskiden olduğu gibi işçi alımı yapsa dedirten türkiye.
  4. niyetlerine bakılırsa laiklik ve atatürk'e dair hiçbirşey olmayacak
  5. bu ülkede laiklik 90 yıl önce görüşülüp karara bağlanmış. avrupa da orta çağda bu işler halledilmiş, orta çağ kapanmış. adamların "yeni türkiye" dedikleri ülkenin 90 yıl önceki hali, yada avrupa' nın 400 yıl önceki hali.
  6. islam devleti olmaya öykünen yoz bir yapı...
  7. gözlemlediğim herkesin dinden dem vurduğu ama ahlaktan yoksun olduğu bir türkiye'cik
  8. kitaplığımda ziya gökalp'in yazılarının derlendiği yeni türkiye'nin hedefleri kitabının arkasında, "....yeni türkiye isimli gazeteyi kurdu. atatürk'ün isteği ile bu gazetede ve hakimiyet-i milliye'de, yeni yapılanmakta olan türk devleti'nin düzenlenmesine yol gösterici çok değerli makaleler yazdı. yeni türkiye'nin hedefleri isimli bu kitap, ziya gökalp'in 1 temmuz 1923'ten itibaren aynı isimle yeni türkiye gazetesi'nde yazdığı o makalelerin bir araya getirilmesi ile hazırlanmıştır. " yazmaktadır. özetle bu ülkenin adının başına ilk günden "yeni" demediğimiz için hep bunlar başımıza geliyor..
  9. hezeyanların sıfatlaşmış hali