1. youreads, yazılım ekibine güvenlik konusunda eski bir hack sitesi admini olarak yardımcı olabilirim. bahsi geçen saldırıları pm olarak atarsanız ortak bir yol çizebiliriz.

    youreads her açıdan desteklenmeli, yazarları önemseyen bir yapısı var. ve en önemlisi samimiyet.
  2. sözlükte 1 hafta takıldıktan sonra bana kattıklarına bakarak ve sözlük kurucu isimleri ile tanıştıktan sonra sıcak bakabileceğim uygulama steam den o kadar oyun alıyoruz acımıyoruz da bilgi verecek platformdan mı esirgeyeceğiz.
  3. herkesin yapabildikleri kadarıyla bu oluşuma destek vermesi gerekir. teknik olarak yapılacaklar zaten gönüllülük esasına göre, işin ehilleri bunu halledecektir. maddi olarak ise yazarların çok çok cüzi miktardaki katkıları sitenin giderleri için fazlasıyla yetecektir.
  4. ülkemizde bağış kültürünün pek yaygın olmadığını düşününce bu bağış çağrısının pek işe yarayacağına inanmıyorum. yabancılarda bağış kültürü -özellikle online bağış- daha yaygındır. sadece bağışlarla yaşamını sürdüren web siteleri, programlar, hizmetler mevcuttur.

    tabi çuvaldızı kendime batırmam gerekecek, öğrenciyiz be abi diyip olaydan sıyrılacağım. elbet bir gün ben de bağış yapacağım ancak o günü pek yakında zannetmeyin.
  5. (bkz: dedeye sahip çıkalım)

    şaka, şaka.

    insanlara neden yardım yapmaları gerektiğini uzunca anlatmak yerine, onların gönlünde yer edinmek için bir eylem yapmalı. böylece kişiler verdikleri parayı sırf yardım etmek için değil, sevdikleri yada ilgilendikleri bir şeyin bedeli olarak görebilirler.

    en azından "keşke daha fazla yardım yapsaydım" dedirtecek türden bir şeyler oluşturulmalı. tabi bunun için yapılması gerekenler olduğu kadar yapılmaması gerekenlerde mevcut. mesela kişilerin anlamsızca cepheler alması, ortamın siyaset yuvası haline gelmesi ve ırkçılık gibi kavramlardan uzak tutulmalı burası.

    sloganı gibi, interaktif kültür ağı olmalı. bu kültürleri birleştirecek, aynı dili konuşan kişilerin oturup fikirler çıkartması, fikirler üzerine yorumlamalar yapılması gerekir. öte yandan interaktif'in iliklerine kadar aktif olması adına youserlar birlikte etkinlikler düzenlemeli. bu tamamen fiziksel anlamda aynı mekanda yer almak değildir. aksine, yine bilgisayarları yada mobil cihazları başından sürdürebilecekleri etkinlikler.

    bununla ilgili aklıma hızlıca gelenler;
    - futbol severler için dünya kupası fantezi ligi ve tartışma ortamı
    - basketbol takip edenler için yine aynı şekilde fantezi ligi ve düzenli olarak analizlerin yapılacağı bir ortam
    - fotoğraf çeken youser sayısı çok fazla. çeşitli etkinlikler ve hediyeler ile işi götürebiliriz.

    bunlar yapılırken bir yandan da youserlar arası iletişim ve dialog kurulmuş olacak. gönderilen hediyeler yada paylaşımlar dışında, youserların youreads'i önemsemesi, sahiplenmesi hedeflenmiş olacaktır.

    böylelikle hem youreads'in ayakta kalması için gerekli finans gücü, hem de teknik anlamda ayakta kalsa da sosyal anlamda da ayakta kalmasını sağlamış oluruz.
    ilgaz
  6. issizim girdigim sayisiz yazili mulakati gecip sayisiz sozlu mulakatta kalmis biriyim iki bolum bitirdim harita tkn ve orman muh. yine de issiz ve aylak aylak dolasiyoruz memlekette guzel biseyler yok maalesef her taraf buhran her taraf sikinti son zamanlarda bu siteye takilmaya basladim kitap tavsiyeleriniz harika burdaki kitap listesine bakara haftada 3 4 kitap almaya ve bitirmeye basladim .bana bu katkiyi saglayan site yonetimine tesekkur ederim ve elimizden ne kadar gelirsede vermeye raziyim :)
  7. yirmi lira ile destek olacağım olay.
  8. koşullar açısından kullanıcılara sonraki dönemde mağduriyet yaşatılmayacaksa desteklediğim uygulamadır.
  9. edit: kullanım koşullarına tekrar baktığımda youreads'in değişiklikleri kullanıcılarına duyurmak zorunda olduğu ibaresini gördüm. zannediyorum ki kendi hatalı ya da eksik okumamdan kaynaklanan bir rahatsızlık içerisindeymişim. bu girdiyi de burada bırakıyorum ki kulağıma küpe olsun.

    gayet samimi bulduğum uygulama. yalnız kafamda bir soru işareti var buna bir cevap alabilirsem gönül rahatlığıyla yardımcı olmaya çalışacağım.

    kullanım koşullarını incelerken gördüğüm sözleşmenin habersiz değiştirilebileceği maddesi beni oldukça rahatsız etti. dürümadam zihniyetine oldukça yakın. sözleşme maddelerinde değişim olduğu vakit kullanıcıları bir mesajla ya da başlıkla bilgilendirmek gayet kolay bir işlem olduğu halde neden bu hükme ihtiyaç duyuluyor?
  10. sonunda işe kabul edildim bugün, ilk maaşımla bir ton hayır işi yapacağım diyordum. bir ay sonra elimden geleni yapacağım.şimdiden niye mi yazdım? uplamış olalım hiç değilse. haydi gençler bir çok insan yaşça büyük işi gücü var belli. hadi la olum la atın 3-5 bir şey.
    cakal