1. Latinoamérica şarkısına eşlik eden kadınlardan biri olmak isterdim. ve mesela bu şarkıya eşlik eden kadınlardan Totó la Momposina ile aynı sahnede şarkı söylemek. olur mu olmaz ama hayallerimize hiç kimse ambargo koyamaz. değil mi?
  2. kimseye hesap verme zorunluluğu olmaksızın yalnız başıma, bilinmeyene doğru bir yolculuğa çıkmak. bu yalnızlığa yol üzerinde karşılaşacağım ve belli bir noktaya kadar eşlik edebilecek insanlar dahil değil. onlar benim şanslarım olarak kalacak. hiç bilmediğin bir yerde ve seni hiç tanımayan insanlarla kuracağın iletişim, edeceğin hasbihal tamamen yansız ve çıkarsız olacaktır. şansımı sınamak, kendimi tanımak, bu yolculukta karşılaştığım ayrıntıları fotoğraflamak ve yol kavramını çözümlemek adına olsa keşke diyorum. günün birine, olmak üzere koyuyorum hafızamın bir ucuna...
  3. son 3-4 senedir ufak da olsa hayal kurmaktan kaçıyor, deli gibi korkuyordum. hayallerim, şiirlerim, müziğim, çizgilerimle var olduğumu kendime sert bir biçimde hatırlattığım günden beri tutunmadığım bir hayaller kalmıştı. ufaktan başladım ben de hayal kurmaya. ufak tefek, minnacık şeyler ama mutlu ediyor.

    seneye bir eve çıkmayı düşünüyorum. 1+1 öğrenci evi. oturma odasında koyu yeşil, siyah ve kahverengi olsun. geniş bir koltuk, açık renk laminant parke, geniş bir pencere ve her yerde saksılar, saksılarda geniş yapraklı yeşil bitkiler, menekşeler.. bir masa. her şey masası. dert, eğlence, eğitim.. üzerinde küçük küçük saksılarda kaktüsler, bir sürü kalem ve kağıtlar. yerde peluş halılar olsun. battaniyelerim, yastıklarım, terliklerim, dokunarak vakit geçirdiğim her şey peluş olsun istiyorum.
    evde kendimi tek hayal ediyorum. bir de kedi var tabii.. geceleri rahat bırakmıyor o da. yine de banyoda fazladan bir havlu var. bir ihtimal mutlu olunur belki.

    daha çok bu evde loş gecelerin, şarapların ve müziğin eksik olmadığını hayal ediyorum. dinleyemeyecek kadar doluysam söylüyorum.

    -silmemek için kendimi zor tuttum. bu kadarcığı için bile cesaretimi zor topladım. herkese güzel geceler.-

    edit: imla
  4. yerleşemesem de 2 hafta izlanda'da tatil yapmak. aurorayı orada izlemek. ama yerleşmeyi çok isterim, keşke böyle bir imkanım olsa.
  5. bir gün o kadar iyi anlayacağım ki insanlığı, onu değiştirecek gücü kendimde bulacağım. bu olmasa bile benim kadar hevesli ama dar imkanlı olanlara fırsat sunacağım.
  6. değişim.

    bunu arzuluyorum.
    günlerim bunu düşlemekle geçiyor.
    her şey değişir fakat ben bu değişimi yönetmek istiyorum. benim istediğim yönde ve benim istediğim yolla olmasını istiyorum. sonuç olarak da gün içinde zaman fark etmeksizin dalıp gittiğimi fark ediyorum. o an içinde bulunduğum durumu değiştirdiğimi hayal ediyorum, başka olsa nasıl olurdu? hatta o anın hayal ettiğim şeklindeki kusurları da saptayıp çözümler üretiyorum, değişimi de değiştirdiğimi hayal ediyorum.
  7. büyük bir çiftlik. kendim ekip kendim yetiştirebildiğim bir arazi. hem çiçeklerimi bolca etrafa sereyim hem de meyve sebze ekeyim, bakayım onlara. bazı küçük büyük çeşitli hayvanlar. öncelikle "at". evet bir atımın olmasını çok istiyorum. niye buna taktım bilmiyorum ama yıllardır içimde bir at sevgisi var. öyle büyük bir çiftliğim olursa kendi atım da olsun. sonra bebekken aldığım bir köpek bir de kedi. bebekken olursa rahat alışırım yoksa korkuyorum köpeklerden. bebekliğini bilirsem korkmuyorum. tavuk, kuzu vs...

    mümkün olduğunca şehirden uzak sessizzzz sakinnn bir ev... pencerelerinden petunyalar sarkan bir ev... içinde mis gibi ıhlamur kokusu olan bir ev... bir de kitaplarımı sığdıracağım bir okuma köşesi...

    bonus: yaz geceleri bahçede sinema gecesi. bir projectör, beyaz bir duvar ve bol dondurma.

    olabilmesi kolay bir hayal aslında ama şehirdeki hayatı, işi gücü bırakabilsek, kopabilsek... yıllardır hayalim bu...
  8. hayal kurmak çok güzel, rahatlatan bir yanı var hayal kurmanın ama dozunda kalmak lazım sonra işler değişiyor. başlıca bir kaç hayalimi neşredeyim;
    -trans sibirya gezisi yapmak istiyorum.
    - en azından bir defa ultra maratona katılmayı hayal ediyorum.
    -bisikletle avrupa turu yapmak istiyorum ama henüz bisikletim yok.
    -mr. olympia olmak istiyorum kasım kasım kasılırken sırıtmak harika bir şey.
    - eifel kulesinin en tepesine çıkıp aşağı işemek istiyorum.
    - deve kuşu çiftliği kurmak istiyorum hayatımda yakından hiç devekuşu görmedim ama olsundu.
    - uçaktan atlamak istiyorum ama savaş uçağı olsun jet olanından.
    - omuzumda sürekli bir papağan olsun istiyorum gerektiği yerde benim yerime küfür etsin laf soksun vs.
    - dünyanın neresine gidersem oranın dili ile konuşmayı hayal ediyorum çin'e gidersem çince, sırbistan'a gidersem sırpça, hatta espriler, şakalar, fıkralar eşliğinde konuşmayı hayal ediyorum.
    - adı yardım kuruluşu olan yardım kuruluşu kurmak istiyorum bu kuruluş her şeye yardım etsin istiyorum.
    - sessiz sakin, orman içinde, göl kenarında bir evim olmasını o evde sabahtan akşama kadar kurduğum metal müzik grubu ile metal müzik yapmayı hayal ediyorum.
    - bir kereye mahsus amerika'da bir davaya katılıp "sayın yargıç ve değerli jüri üyeleri" demek istiyorum.

    çok hayal kuruyorum, biraz azaltmam gerek.
  9. soğuk bir kış günü , sıcacık evimde , sevdiğim insanlarla beraber geçirilen bir zaman diliminin hayalini hep kurmuşumdur. neden olmasın ?
  10. sabah 6da uyanıp süt mayalamak için ağaçlardan damla damla çiğ toplamak