• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.94)
shingeki no kyojin
shiganshina bölgesinde yaşayan eren yeager ailesi ile burada yaşamaktadır. 100 yıl kadar önce ortaya çıkan devler (kyojin, titan) nedeniyle insanlar dıştan içe doğru duvar maria, duvar rose ve duvar sina denilen yüksek duvarlar ve bu duvarlar içine kurulan şehirlerde yaşamaktadırlar. 100 yıldır devlerin saldırına uğramayan insanların hayatı bir gün 60 metrelik muazzam dev'in (colossus titan) ortaya çıkmasıyla tamamen değişir. bulunduğu duvara muazzam dev tarafından gedik açılan eren'in yaşadığı bölge diğer devlerce istilaya uğrar. bu istila sırasında annesi gözleri önünde bir dev tarafından yenilen ve tahliye olmayı başaran eren en yakın arkadaşı armin arlert ve üvey kız kardeşi mikasa ackerman'ın yanında bütün devleri öldürme yemini eder, üçü beraber bu hedef uğruna askere katılırlar.serideki şehirler almanya'da ki nördlingen şehriyle benzeşmektedir.
  1. son 5-6 senenin en güzel animesi. konu aşırı derin gibi duruyor. ilk sezon beni büyülemişti vakti zamanında. her ne kadar "yeni sezon 2016 ağustosta kardeşlerim!" deseler de aldığım bir duyuma göre anime 2017'ye aktarılmış (çünkü yetiştirilememiş) sanırım. neden yetiştirilemedi derseniz bir görüşüm yok değil. aşırı güzel çizimlere sahip. şu ana kadar gördüğüm en kaliteli çizimlerden biri diyebilirim (ki mangasının çizimleri de rezalet) o yüzden yapması da uzun sürüyor. yetiştiremediler sanırım. bazen düşünüyorum, one piece'i bu şirket satın alsa ne olurdu diye. tavan yapardı sanırım anime.

    anladığım kadarıyla gerekli şeyler'in çevirisi animeyi geçmiş ama ben o adamların yaptığı çevirileri de okumak istemiyorum. elimde sadece one piece koleksiyonu var, o da one piece'in hatrına yani.

    ha bir live action film yaptılar bu animeye, izlerken saçma sapan hatalar gördüm. iğrenç efektler, tanklar, arabalar, (hatta surda bir iki tane harabe helikopterler falan vardı) dedim başka bir hava eklemek istemişler herhalde izleyeyim bir şey olmaz. ulan izliyorum izliyorum levi yok erwin yok. dedim gelirler herhalde... en son eren bir tünel ya da kanalvari bir yere girdi. bir süre ilerledikten sonra bebek sesleri duymaya başladı. biraz ilerledikten sonra ne görsün. bebek bir dev (!) ulan allahınızı severseniz animeye mangaya hiç mi bakmadınız bebek dev nedir. insan azıcık senaryoya bağlı kalır. japonlar bu konuda rezalet. ulan death note'un dizisini çektiniz, light amane misa'ya aşıktı. böyle konserine gidip onu hayran hayran falan izliyordu. pes.

    10 numara animedir, ikinci sezonu yediğim minicik bir spoilera sahip olsam da heyecan ile bekliyorum.

mesaj gönder