1. yediğinizden fazlasını almamakla işe başlayın önce. her sulu yemeği bandıra bandıra yemesini seviyoruz zaten, bir de bayat ekmek yiyememek gibi dertlerimiz var. aldıkça alıyoruz. fazlası elbet dondurucuya.kimi zaman bir ikramlık, kahvaltılık olabileceği gibi kimi zaman köfte harcı olarak da değerlendirilebilir.

    benim ekmekten pizza tarifim de biraz daha farklı. ekmekleri ne çok ince ne de kalın dilimliyoruz; orta karar yani. sonra bir sulu harç hazırlıyoruz. süt-yoğurt biraz, bir yumurta ( fazla yumurta kokusu sevmiyorum ben, iyice çırpılmış olmalı), pulbiber-karabiber, bir çay kaşığı kadar salça,lor peyniri ya da kalan peynirler... hepsi iyice çırpılır-karıştırılır. ekmeklerin bir yüzü bu sosa batırılır. batırılan kısım yukarı gelecek şekilde sık bir şekilde yağlı fırın kağıdı serilmiş tepsiye yerleştirilir. üzerine ince kıyılmış domates-biber-kekik-zeytinyağı dörtlüüsünü koyuyorum bundan sonra. istenirse sucuk. sonra yüksek ateşte önceden ısıtılmış fırına kızarana kadar pişiriyoruz. en son tabi kaşar peyniri... böyle daha hoş bir tarif elde ediyorum ben.

    bunun dışında ekmekleri minik lokmalar haline getirip yine önceden yumurta-süt-sıvı yağ sosuna atıp fırına da verebilirsiniz, en son kaşar peyniri serperek.

    aslında tarif çok. buradan köfte tarifi de çıkartırım ama sonra ya kalsın. maksat elimizdekileri değerlendirmeyi her zaman bilmek. malzeme varken bir şeyler ortaya koymak her zaman kolaydır. fazla fazla kullanılır. ama annemin de söylediği gibi sonrayı düşünmek gerek.

mesaj gönder