1. eski kitapları kurcalarken karşıma çıktı. "bugün türkiye'de darbe ihtimali var mı?" sorusu üzerine yazılmış bir yazının son parçası:

    "amerika'nın türkiye'de sivil yönetimlere kabul ettirmekte zorluk çektiği önemli çıkarları var mı yok mu?
    eğer bu soruyu "yok" diye yanıtlayabilirseniz, türkiye'de bugün bir askeri darbe olasılığı da "yok" demektir." (cumhuriyet, 11 ekim 1992) - ahmet taner kışlalı

    tabii ki o dönemde özal henüz yaşıyordu. abd'nin istediği bir şey nasıl olmayacaktı ki? ha sepet taşınırken bazı yumurtalar kırılmıştı ama onları henüz o gün bilmek mümkün değildi.

    2007 senesinde e-muhtıra olduğunda abd sivil yönetimlerden bir şey istediğinde ret cevabı alır mıydı? basit bir soru aslında bu. ret cevabı alacak olsa 28 şubat 1997'deki durum 27 nisan 2007 e-muhtırası'nda da olurdu. zaten abramowitz dememiş miydi "akp, erbakan'ın düştüğü hatalara düşmeyecek." diye. ha 15 temmuz mu? evet erdoğan, erbakan'ın hatasına düştü ve batı'dan bağımsız işlere girişti. cevabı yine ordu verdi. bu kez laik ordu değil, fetö'cü ordu vermişti cevabı. yöntem aynıydı(orduyu kullanmak), amaç aynıydı. sadece sonuç farklı oldu. iyi ki de oldu.
    ae

mesaj gönder