1. din kavramını yorumlayış biçimiyle alakalıdır. dinin gelenekler bütünü olduğunu kavramış bünyelerce^:maalesef belirtmek zorundayım müslüman olarak söylüyorum^ çok da şeyedilmemesi gereken sorundur.
    şöyleki;
    misal satranç oynandığında, bir kanaat önderinin kendi mezhebini itikadi veya fıkhi olarak yorumlayıp, hadislerden kaynak gösterip, kendi dünyaya bakış açısıyla beraber harmanlayıp önümüze günah/mekruh olarak sunması tamamen zahiri bir tutumdur. artırıyorum materyalisttir. hiçbir idealist kaygı gütmeden, rasyonel temel olmadan, çeşitli fallacyler yaparak önümüze konmuş bir ge-le-nek-tir. bu geleneğin çağa uygun olup olmaması, olup olmamasının gerekliliği, a takımına seslenip b takımını sinirlendirmesi önemli değildir. biz tüm bunlara gelenek diyoruz.
    dinden çıkmak çoğunluğun anladığı manayla yanlıştır fakat dinin yorumlanış biçimi iyi kavrandığı taktirde sadece bir dalkavuğun kendi dünya görüşünün size empoze etmeye çalıştığı versiyonundan çıkarsınız. itikadi bir itizal yaşamazsınız. yaşatamazlar da zaten. sözün özü versiyonu güncellemek de elimizde internet kablosunu çıkarıp koca bir tabula rasayla hayatımıza devam etmekte.
    sde

mesaj gönder